2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Gatavojoties apkures sezonai, Vidzemes Augstskolā pārplāno telpu lietojumu, bet attālināto studiju proporciju palielināt pagaidām neplāno

Tuvojas ziema un daļa augstākās izglītības iestādes šajā periodā plāno pāriet uz attālinātajām studijām. Studenti nevēlas attālinātas studijas, jo uztraucas par studiju kvalitāti, kā arī par apgrūtinājumiem, kas rodas attālināto studiju procesā. Vidzemes Augstskolā (ViA) izstrādāts plāns telpu izmantošanai ziemā, lai samazinātu energoresursu izmaksas, kā arī, lai turpinātu nodrošināt studiju procesu atbilstoši esošajai klātienes un attālināto studiju proporcijai.

Sākot ar 17. oktobri, ViA stājušās spēkā izmaiņas augstskolas ēku izmantošanā Cēsu ielā 4 un Tērbatas ielā 10. Studiju process galvenokārt tiek koncentrēts ēkā Tērbatas ielā un uz šo ēku līdz 6. novembrim pārvietosies arī ViA administratīvās struktūrvienības. Tas nozīmē, ka pilnīgi visiem studējošajiem tiks nodrošināta iespēja saņemt visu ar studiju procesu saistīto atbalsta klāstu vienā ēkā.  Savukārt Cēsu ielas ēkā turpinās Valmieras integrētās bibliotēkas darbs, tiek uzturēta darbam nepieciešamā temperatūra daļā auditoriju, kā arī multimediju laboratorijā un TV studijā. Šajā ēkā telpas ziemā tiks nodrošinātas arī ViA pētniekiem un zinātnisko projektu personālam.

ViA Studentu apvienības pārstāvis Gints Kaņepītis uzsver: “Šī ideja par telpu lietojuma pārplānošanu studējošos vidū tiek uztverta pozitīvi, jo tas ienesīs dinamiku studējošo dzīvē un iespēju vairāk darīt lietas kopā, būt vairāk vienā ēkā.”

ViA rektore Agnese Dāvidsone komentē: “Ar izmaiņām telpu izmantošanā ViA samazinās rēķinus par energoresursiem gaidāmajā ziemā. Vienlaikus esam strādājuši arī pie tā, lai saņemtu atbalstu strauji augošo izmaksu segšanai no valsts budžeta, piesakoties papildu atbalsta pasākumiem, kā arī esam lūguši Valmieras novada pašvaldību no sava budžeta novirzīt papildu finansējumu mūsu kopīgi uzturētās Valmieras integrētās bibliotēkas saimniecisko izdevumu apmaksai. Esam ļoti pateicīgi Valmieras novada deputātiem par viņu izpratni un atsaucību, lai iedzīvotāji varētu turpināt saņemt visu plašo bibliotēkas pakalpojumu klāstu pilnā apjomā.”

Vidzemes Augstskola par prioritāti uzstāda studentu labklājību un izglītības kvalitāti, ātri pielāgojoties jaunajiem izaicinājumiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste

Linda Broka

Tālr: 26182244

E-pasts: [email protected]

www.va.lv