2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ģimenes no visas Latvijas tiek aicinātas piedalīties bezmaksas erudīcijas spēlē – PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRS”

Ģimenes no visas Latvijas tiek aicinātas piedalīties bezmaksas erudīcijas spēlē – PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRS”

No 9. oktobra katru svētdienu plkst. 19.00 ikviena Latvijas ģimene tiek aicināta pavadīt laiku kopā, piedaloties jautrā un izzinošā erudīcijas spēlē – PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRS”!

Katram ģimenē ir savi talanti un hobiji, kas, iespējams, nepavisam neatbilst ierastajiem stereotipiem. Mazā meita var būt ēdienu eksperte, bet viņas brālis – jaunāko ziņu guru, mamma var būt īsta sporta entuziaste un tētis – visu TV šovu zinātājs, omīte – jogas speciāliste, opis – datorspēļu ģēnijs, bet ģimenes suns – saimniecības pārzinis, kurš, ja vien mācētu runāt, varētu atbildēt uz visiem saimnieciskajiem jautājumiem. Šīs spēles laikā visi tiek aicināti izmantot savas zināšanas, piedaloties interesantā ģimenes spēlē, lai lieliski pavadītu laiku kopā un pārliecinātos, cik erudīts un atjautīgs var būt katrs savā jomā un cik nepieciešamas ir dažādas zināšanas komandā, lai tā uzvarētu. Jo ikviena ģimene ir kā vienota komanda, kas ir kopā gan priekos, gan izaicinājumos!

Vēlme aktīvi un interesanti pavadīt laiku ar ģimeni kopīgi ir galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRĀ”. Galvenais mērķis nav sasniegumi, bet gan lieliska iespēja pavadīt laiku ar ģimeni. Dalībnieku vecums nav ierobežots, turklāt dalība turnīrā ir bez maksas!

PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRĀ” piedalīties tiek aicināta ikviena ģimene Latvijā – komanda, kurā ir vismaz viens pieaugušais un viens bērns, daudzbērnu ģimenes, jaunās ģimenes, jauktās ģimenes. Spēle pieejama arī ģimenēm, kurās ir bērni ar īpašām vajadzībām.

Spēles pieci turnīri noritēs tiešsaistē Facebook „Prāta Spēles” lapā, finālā 30 veiksmīgākās ģimenes 12.11.2022. tiks aicinātas uz noslēdzošo spēli Rīgā klātienē iepirkšanās un izklaides centrā RĪGA PLAZA.

Erudīcijas spēles PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRS” norise:

Pirmā spēle notiks 9. oktobrī plkst. 19.00! Lai nepalaistu garām pasākumu, aicinām jau laikus atzīmēt pasākumu ar atzīmi došos, tādā gadījumā arī Facebook vietne Jums atgādinās par tuvojošos PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRS” pasākumu.

Katra komanda spēlē no mājām vai jebkuras vietas, kur pieejams internets.

Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas divas iekārtas:

  • dators vai viedierīce, kurā būs jāatver un jāskatās Facebook pasākums (nepieciešams arī nodrošināt skaņu),
  • iekārta atbilžu iesniegšanai (visērtāk izmantot viedtālruni vai planšeti, var izmantot arī datoru). Iekārtā būs jāatver vietne buzzerpad.eu

Spēles dienā jāatver Facebook pasākumu, vēlams vismaz 5 minūtes pirms pasākuma un jāseko līdzi ekrānā redzamajām norādēm, par visu pārējo izstāstīs „Prāta Spēles” vadītājs Jānis Začs.

Katrā spēlē tiks uzdoti 50 jautājumi reālā laikā Facebook tiešraides laikā. Spēle ir sadalīta 10 kārtās pa 5 jautājumiem katrā. Par katru pareizu atbildi komanda saņems 10 punktus, par nepareizu vai laikā neiesniegtu – 0. Uzvarēs komanda ar augstāko punktu skaitu.

Turnīra laikā komandas sakārtosies pēc turnīrā iegūtajiem punktiem. Komandas ar lielāko punktu skaitu būs redzamas rezultātu tabulas augšgalā. Sākot ar otro spēli tiks uzskaitīts kopvērtējums. Finālā tiksies 30 rezultatīvākās komandas pēc piektās spēles kopvērtējuma. Komandas, kuras būs ieguvušas mazāk punktu par nepieciešamo skaitu, lai tiktu uz fināla spēli, tālāk nekvalificēsies, izņemot gadījumu, ja kāda komanda nevarēs ierasties uz fināla izspēli un organizators nosūtīs atsevišķu aicinājumu.

Spēle notiks 5 kārtās un 6. kārta – FINĀLS!

Spēle: 09.10.2022. (svētdiena plkst. 19:00)

Spēle: 16.10.2022. (svētdiena plkst. 19:00)

Spēle: 23.10.2022. (svētdiena plkst. 19:00)

Spēle: 30.10.2022. (svētdiena plkst. 19:00)

Spēle: 06.11.2022. (svētdiena plkst. 19:00)

Spēle: 12.11.2022. (sestdiena plkst. 14:00) FINĀLS klātienē RĪGA PLAZA, Mūkusalas iela 71, Rīga.

Pirmā spēle:  https://fb.me/e/23SWrj68E

PRĀTA SPĒLES „ĢIMENES TURNĪRU” atbalsta:

  • RĪGA PLAZA
  • LATVIJAS LEĻĻU TEĀTRIS
  • ZOO SIGULDA
  • VIZIUM
  • TĀLAVA
  • OLĪVEĻĻAS.LV
  • BRANT COFFEE
  • PRO BASKETBALL
  • APOLLO KINO
  • BATTERY
  • ZELTA PRĀTS

Projektu organizē: Biedrība “Prāta spēles”

Informāciju sagatavoja Sanita Jakuša, „Prāta Spēles” projektu vadītāja.