2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Grundzāles pamatskola izcīna 11. vietu 161 skolas konkurencē

Astoņas dienas no 7. februāra līdz 14. februārim notika Latvijas skolu ziemas festivāls.

Latvijas skolu Ziemas festivāls norisinājās virtuāli jeb attālināti, skolēniem sacenšoties un rezultātus fiksējot ar viedtālruņiem vai sporta pulksteņiem speciāli Ziemas festivālam izveidotā, vienkārši lietojamā digitālā platformā.

Katras skolas kopvērtējumu veidoja 30 aktīvāko skolēnu rezultātu veiktās distances kopsumma.

Ziemas festivālā piedalījās arī Grundzāles pamatskolas 36 skolnieki un divi skolotāji.

Skolu vērtējumā tika vērtēti tikai skolēnu veiktie kilometri.

Pirmie trīs skolnieki un pirmās trīs skolnieces katrā skolā, kas  veica visgarāko attālumu (neatkarīgi no sporta veida), tika apbalvoti ar medaļām.

Grundzāles pamatskolas 30 aktīvākie sportisti kopā veica 1869,1 kilometrus izcīnot 11. vietu 161 skolas  konkurencē. Ziemas festivāla medaļas un diplomus no Grundzāles pamatskolas ieguva:

Meitenes.

  1. vieta Paula Skudra 136,9km
  2. vieta Ketija Ozola 131,8km
  3. vieta Anete Stabiņa 121,9km

Zēni.

  1. vieta Tomass Broms 126,9km
  2. vieta Artis Harkins    124,2km
  3. vieta Gustavs Solovjovs 121,2km

 

Pārējie rezultāti skatāmi šeit: https://distantrace.com/lv/izaicinajumi/latvijas-skolu-ziemas-festivals-2022/komandas/538/

Atsevišķi tika vērtēti arī skolotāji. Pirmie trīs skolotāji un pirmās trīs skolotājas, kas starp visu skolu skolotājiem bija  veikuši visgarāko attālumu (neatkarīgi no sporta veida), tika apbalvoti ar medaļām.  Grundzāles sporta skolotājs Māris Stabiņš šajās astoņās dienās veica 377,5km starp skolotājiem vīriešiem neskatoties uz pēdējā diennaktī pa Grundzāles sērsnu veikto finiša spurtu 133km garumā finišēja 4. vietā.  Festivālā piedalījās arī 1.klases audzinātāja Ilva Harkina  veicot 141,1km.

Grundzāles pamatskolas skolnieki kilometrus festivālam krāja ne tikai sporta stundās , bet arī sporta skolas treniņos , jaunsardzes pasākumos un pat Latvijas čempionātā orientēšanās sportā sportojot dažādās vietās: Grundzālē , Mēros , Vidagā , Vizlā , Aumeisteros , Gaujienā , Virešos , Smiltenē , Alūksnē , Valmierā , Cēsīs , Daugavpilī , Madonā un Rīgā.

Paldies par katru nostaigāto, noskrieto, noslēpoto un ar sniegadēli nobraukto kilometru!  Ir iegūta vērtīga pieredze un šoreiz laikam teiciens nākošreiz veiksies vēl labāk nebūtu jāpiemēro, jo jācer ka šāds virtuālais festivāls vairs nebūs jārīko.