2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Iedzīvotāji nobalsojuši par tīkamāko Viedrades kvartāla metu

Smiltenes novada pašvaldība jau iepriekš informēja, ka šī gada 27. janvārī noslēdzās iedzīvotāju balsojums par Viedrades kvartāla Pils ielā 9, Smiltenē, arhitektūras ideju metu konkursa godalgoto vietu darbiem.

Balsot bija iespējams, izmantojot pašvaldības elektronisko līdzdalības platformu, vai iesniedzot savu balsi Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros, pagastu pārvaldēs un bibliotēkas visā novada administratīvajā teritorijā.

Kopā tika saņemti 1400 balsojumi, no kuriem pašvaldības  elektroniskās līdzdalības platformā tika veikti 1220, savukārt klientu centros, pagastu pārvaldēs un bibliotēkās – 180.

Pašvaldība centralizēti ir veikusi fiziski saņemto balsošanas anketu reģistrēšanu elektroniskās līdzdalības platformā, kā arī veikusi balsojuma analīzi, pārliecinoties vai elektroniski iesniegtās un fiziski iesniegtās balsis nedublējas, kā arī pārbaudot, kāds ir Smiltenes novadā deklarēto balsotāju skaits.

No 1400 balsojumiem, 38 gadījumos ir konstatēta vai nu balsu dublēšanās vai balsotāju personas datu neatbilstības, tādejādi kopumā autentiski bija 1362 balsojumi, no kuriem 458 balsotāji ir deklarējuši savu dzīves vietu Smiltenes novadā.

Kopējie balsojuma rezultāti (elektroniskais + klātienes balsojums):

Darbs ar devīzi “CHR10” – 603 balsis

Darbs ar devīzi “BIB09” – 597 balsis

Darbs ar devīzi “MZG75” – 162 balsis

Smiltenes novadā deklarēto iedzīvotāju balsojums (elektroniskais + klātienes balsojums):

Darbs ar devīzi “BIB09” – 318 balsis

Darbs ar devīzi “CHR10” – 77 balsis

Darbs ar devīzi “MZG75” – 63 balsis

Ar detalizētākiem balsošanas rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Atgādinām, ka primārī vērā tiks ņemts Smiltenes novadā deklarēto iedzīvotāju balsojums.

Izvērtējot gan metu konkursa žūrijas, gan sabiedrības viedokli, pašvaldība turpinās darbu pie projektēšanas līguma sarunu procedūras organizēšanas definējot konkrētus sarunu procedūras kritērijus.

 

Mārtiņš Ulāns

Izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos