2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Iepazīsti Smiltenes novada skolas: Palsmanes pamatskola

Palsmanes pamatskola ir viena no tām Smiltenes novada izglītības iestādēm, kur sajūtama vēstures elpa, un tai ir mūsdienīga skolas ēka, ar kuru lepotos ikviens Latvijas novads.

Palsmanes pamatskolas direktore Anda Bērtiņa ir gados jauna direktore, kas ikdienā ir arī ķīmijas skolotāja, un viņas pārraudzītajā mācību iestādē šogad izglītojas 130 skolēni. Skolā valda īpaši mierīga atmosfēra, un direktore atklāj, ka katrs skolotājs dara savu sirdsdarbu, un arī bērni, kas šeit mācās, ir ieinteresēti un zinātkāri.

Ļoti lepojos ar savas skolas personālu, bērniem un vecākiem. Kopīgi esam sasnieguši daudzus izvirzītos mērķus un uz nākotni skatāmies pozitīvi. Mūsu mācību iestāde atrodas divās ēkās, protams, būtiska ir infrastruktūra, ērtas un mūsdienīgas telpas, krāsas – tas viss uzlabo emocionālo labsajūtu, un visiem gribas strādāt cītīgāk,” teic A. Bērtiņa. 

Skolas attīstībā un uzlabošanā ļaujam iesaistīties arī pašiem skolēniem. Piemēram, mums ir foajē labiekārtošanas projekts, kad paši jaunieši zīmēja skices, plānoja, un tad tālāk balsošana, kuru projektu ieviest ikdienā. Tā, lai pašiem patīk, un to izmanto. Viens no mūsu nākamajiem projektiem ir skolēnu pašpārvaldei “Jauniešu māja” – skolas teritorijā atrodas vecāka ēka, kas varētu tikt izmantota, kā jauniešu pulcēšanās vieta. Šobrīd kopā ar skolas vecāku padomi plānojam labiekārtošanas darbus, rīkosim kopīgas talkas, un būs pašiem sava vieta, kur realizēt savas idejas, atpūsties un strādāt.

Ārpus ierastajām mācību klasēm mums ir telpa “Vijolīte”, kas nosaukumu ieguvusi tieši sienu krāsojuma un iekārtojuma dēļ. Tur iespējami gan svinīgi pasākumi, gan sapulces un neformālākas sarunas.

Savukārt ielūkojoties jaunajā ēkā, daudzi pieaugušie teiktu – es arī vēlētos tādā skolā mācīties! Visas telpas ir mūsdienīgas, kas interesanti – krāsu izvēle, grīdas ir košas, savukārt griesti ir ar akustiskajām plātnēm, lai mazinātu trokšņu līmeni telpās. Mūsdienīgi aprīkotas klašu telpas, interaktīvās tāfeles, labiekārtots mājturības kabinets, plašs datorikas kabinets – tas viss mums ir.

Palsmanes pamatskolā bērniem ir nodrošināts atbalsta personāls: logopēds, skolotāja palīgi, karjeras konsultants, speciālais pedagogs un īpaši būtiski – psiholoģe. Dzīves ritms ir straujš, satraukumi un raizes ir ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Ir iespējams saņemt profesionālu palīdzību.

Skolas telpās ir arī iespējama dzīvošana mūsdienīgā internātā, ko labprāt izmanto vairāki bērni. 30 ir maksimālais bērnu skaits, ko var uzņemt. Šobrīd iesniegumus par uzturēšanos internātā esam saņēmuši no 15. Internātā ir labiekārtotas, mājīgas istabas, kopīga atpūtas telpa, savi noteikumi un tradīcijas.

Viena lieta, pie kuras mēs vēl strādājam, ir labiekārtota un mūsdienīga bibliotēkas lasītava, jo grāmatu lasīšana ir jāiemīl. Zinām, ka visu nevar uzreiz, mēs esam pacietīgi un darām soli pa solim.

Skolas teritorijā ir arī sporta laukums, kuru iespējams izmantot gan sporta stundās, gan vienkārši aktīvai atpūtai. Mācību stundas ārpus klašu telpām iespējams īstenot izveidotajā “Zaļajā klasē”. Pie skolas āra infrastruktūras arī mums vēl gana daudz ieceru un vīziju nākotnei”, atklāj direktore Anda.

Vairāk par skolu uzzini:

 

Palsmanes pamatskolas kolektīvs