2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

IN MEMORIAM Māris Lazdiņš

Mūžībā aizgājis Launkalnes pagasta pārvaldes vadītājs

Māris Lazdiņš

(1954 – 2022)

 

Launkalnes muižas pagalmā ozols nokalta,

Vai tā bija zīme, ka spēki galā…

 

Ar visdziļākajām skumjām paziņojam, ka rītausmas aizsegā, svētdien, 6. februārī, 67 gadu vecumā negaidīti no mums šķīries Launkalnes pagasta pārvaldes vadītājs Māris Lazdiņš. Mums ikvienam Māris paliks atmiņā kā gaišs un labsirdīgs cilvēks ar plašu sirdi un siltu smaidu.

Šajā sēru brīdī izsakām līdzjūtību un esam kopā ar Māra ģimeni, tuviniekiem un draugiem!

Smiltenes novada pašvaldība

 

IN MEMORIAM

Māris Lazdiņš dzimis 1954. gada 25.aprīlī Krievijā Tomskas apgabalā, 1957.gada pavasarī kopā ar vecākiem atgriezies Latvijā, Launkalnes pagastā “Kalnludzītēs”, Launkalnē pavadījis visu mūžu.

Dzīves lielākā vērtība Mārim vienmēr bijusi ģimene. Ļoti rūpējies par sievu Inesi, meitām Lieni un Līgu un mazbērniem, ar kuriem kopā esot, ik brīdis bijis mīlestības un prieka piepildīts. Skolas gaitas Māris uzsācis Mežoles skolā, turpinājis Trikātas pamatskolā, pabeidzis Smiltenes vidusskolu un vēlāk ieguvis augstāko izglītību Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā.

Daudzus darba gadus Māris pavadījis strādājot saimnieciskajā jomā. Ilgus gadus pamata darba vieta Mārim bija Padomju saimniecība Launkalne, kur viņš pildīja galvenā agronoma pienākumus. Vēlāk strādāja kā SIA “Launkalne” priekšsēdētājs. Sākot no 1996.gada strādāja Launkalnes pagasta pašvaldības vadītāja amatā. Kolēģi Māri atceras kā labsirdīgu, vienmēr pozitīvi noskaņotu un harizmātisku cilvēku, ticis augstu vērtēts un pieminēts ar labu vārdu, spējis uzklausīt un saprast līdzcilvēkus. Par to liecina arī tas, ka atkārtoti ticis ievēlēts un ieņēmis Launkalnes pašvaldības priekšsēdētāja amatu.

Mēs, kolēģi Smiltenes novada pašvaldībā, Māri atcerēsimies kā darbīgu, pozitīvu, atsaucīgu un gaiši noskaņotu cilvēku ar labu humora izjūtu.

Lai atmiņu upe plūst!

Tāpat kā lielās upes veido daudzas mazas upītes, strautiņi un urdziņas, arī mūsu novadā vēsturi veido ikviens nodzīvotais mūžs, paveiktais darbs un līdzcilvēku atmiņas par to, kas veidos noteikta laika perioda vēsturi, un kas veidojuši mūsu pamatu šodienas dzīvei.

Paldies, Tev Māri, par paveikto un ieguldīto pašvaldības un sabiedrības labā!

 

Atvadīšanās no Launkalnes pagasta pārvaldes vadītāja Māra Lazdiņa notiks ceturtdien, 10.februārī no  plkst.11.00 līdz 12.00 Launkalnes Tautas Namā.