2024. gada 21. febr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Inovators uz paplātes” jeb kā Smiltenes novada uzņēmējiem sanāk radīt inovatīvus produktus

2023. gada 23. februārī no pulksten 13.00 Smiltenes tehnikumā norisināsies seminārs “Inovators uz paplātes” par inovācijām pārtikas nozarē Smiltenes novadā. Tajā gaidāmi aizraujoši vietējo uzņēmēju pieredzes stāsti, bet šefpavārs Mārtiņš Sirmais no novadā ražotajiem produktiem uzburs jaunus ēdienus. Pasākums tiek organizēts Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.

Šī gada Vidzemes inovāciju nedēļas tēma ir improvizācija, tādēļ pasākumā “Inovators uz paplātes” tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: kā top jauni produkti, garšas un inovācijas pārtikas nozarē? Kāds ir jaunu produktu izveides process lielos un mazos uzņēmumos? Cik šajā procesā liela nozīme ir noslīpētam algoritmam un atstrādātam mehānismam un cik – improvizācijai un eksperimentiem. Savā pieredzē par jaunu produktu un inovāciju ieviešanu dalīsies pieci veiksmīgi Smiltenes novada uzņēmumu īpašnieki un pārstāvji.

Pasākuma pirmajā daļā, no pulksten 13.00 līdz 15.00, AS “Smiltenes piens” komercdirektors Anrijs Vazdiķis dalīsies stāstā, kā uzņēmumā nonāk pie jaunu produktu ieviešanas, kā izvēlas, kuras garšas un produktus laist tirgū un kurus paturēt plauktiņā, un kā ieviest jaunas tehnoloģijas. “LIO Superfood” saimniece Elīna Seleviča pastāstīs par savu pieredzi, kā jaunā uzņēmumā top produkti un kā nenobīties no pētniecības iespēju izmantošanas, esot jaunpienācējam komersantu vidē.  Ligita Trona – Sloņicka no SIA “Very Berry” sniegs ieskatu, kā uzņēmums atjautīgi izmanto zinātni un mārketingu savu produktu attīstībai, savukārt Brantu muižas saimniece Ilze Briede atgādinās par to, ka “viss jaunais ir labi aizmirsts vecais” un kā no zināmā, bet piemirstā var radīt ko jaunu un pārsteidzošu. Raunas “Siera ražotnes” īpašnieks Ilmārs Ceriņš pastāstīs par improvizāciju, eksperimentiem un plānošanu sava uzņēmuma attīstībā.

Ap pulksten 15.30 no vārdiem pāriesim pie darbiem. Smiltenes tehnikuma mācību virtuvē šefpavārs Mārtiņš Sirmais ļausies improvizācijai un no pasākuma pirmajā daļā pārstāvēto uzņēmumu produktiem radīs jaunu sāļo uzkodu un desertu.

PASĀKUMA PROGRAMMA

Pasākums ir  bez maksas. Dalībnieku skaits klātienē ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 21.februārim.

Reģistrācija dalībai klātienē –  https://ej.uz/paplates vai rakstot [email protected] vai zvanot +371 22310430.

Pasākumu varēs vērot arī tiešsaistē:

Ieraksts būs pieejams Vidzemes inovāciju nedēļas mājas lapas arhīvā – https://innovation.vidzeme.lv/lv/arhivs/2022.html

 

Pasākumu organizē Smiltenes novada pašvaldība sadarbībā ar Smiltenes tehnikumu Vidzemes plānošanas reģiona organizētās Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.

Modris Apsītis

Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājas vietnieks uzņēmējdarbības jautājumos

Madara Mūrniece

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.