2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Izmaiņas līdzfinansējuma maksā ārkārtējās situācijas laikā

 

Smiltenes novada pašvaldība 27. oktobrī atbalstīja Smiltenes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītājas un profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu vadītāju ierosinājumu atvieglot vecāku līdzfinansējuma maksu profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādēs valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā.

Tā kā Ministru kabineta rīkojums Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, nosaka daudzus ierobežojumus mācību norisē, profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas īstenošanā, un ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un Smiltenes novadā, Smiltenes novada pašvaldības dome nolēma :

  • Piemērot 50% atlaidi no vecāku līdzfinansējuma apmēra par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Smiltenes Mākslas skolā, Smiltenes Mūzikas skolā, Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolā un Gaujienas mūzikas un mākslas skolā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā.
  • Nepiemērot vecāku līdzfinansējuma maksu par interešu izglītības programmu apguvi Smiltenes Mākslas skolā, Smiltenes Mūzikas skolā, Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolā, Gaujienas mūzikas un mākslas skolā un Smiltenes Bērnu un jauniešu interešu izglītības centrā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā.

Neskaidrību gadījumā aicinām vērsties pie profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu vadītājiem.

 

Informāciju sagatavoja

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste