2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Izmanto attālināti datubāzi Letonika.lv!

Smiltenes novada bibliotēku lietotājiem ir iespēja izmantot apjomīgu digitālās informācijas krātuvi latviešu valodā – datubāzi Letonika.lv. Tas ir ceļvedis Latvijas kultūrā, vēsturē, valodā, dabā un literatūrā, uzticams avots ar plašu informāciju par Latviju.
Lasi Letonika.lv Lasītavā gan latviešu klasikas, gan mūsdienu autoru darbus, tajā skaitā ar autortiesībām aizsargātus. Klausies audio grāmatas. 57 autori, ap 200 daiļdarbu un darbu izlases. Lieto vārdnīcas – 5 valodu tulkojošās un terminu vārdnīcas. Izmanto Uzziņu literatūru (tostarp Latvijas vēstures enciklopēdija, Latvijas kultūras kanons, Skaidrojošās un sinonīmu vārdnīcas, Dzejas vārdnīca, Latviešu mūzikas tēmas, Vārdu locīšanas un analīzes rīks, Valodas uzziņas uc.). Skaties attēlus, audio, video. Ap 2500 mūsdienu un sendienu attēlu tematiskās kolekcijas, piesaistītas Latvijas kartei.
Lai saņemtu attālināta lietotāja datus – lietotājvārdu un paroli, aicinām aizpildīt elektronisko veidlapu “Reģistrācija un attālinātās piekļuves datu pieprasījums” vai sazināties ar sev tuvāko bibliotēku.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Marķitāne,
Smiltenes bibliotēkas informācijas speciāliste