2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Izskanējusi pirmā Ģimeņu diena “Šeit un tagad” Gaujienā

 

 

 

Sestdienā, 4.septembrī,  saules un lietus ietverta, izskanējusi pirmā Ģimeņu diena “Šeit un tagad” Gaujienā. Tās mērķis bija dot iespēju ģimenēm kopā aktīvi pavadīt brīvo laiku.

Gaujienas muižas parks un Anniņu ieleja ir brīnišķīga vieta svētkiem, kur var izbaudīt dabas skaistumu, ievērot distanci un nepieļaut drūzmēšanos. Aktivitātes bija saplānotas, lai interesanti būtu gan bērniem, gan vecākiem. Bērni nozuda Piepūšamo atrakciju pilīs, drosmīgākie izmēģināja aizraujošo nobraucienu pa trosi pār Anniņu dīķi un kokos izvietotos  šķēršļus- līdzsvara lentas.  

Kopā ar Bitīti, Karlsonu un citiem pasaku draugiem tika spēlētas spēles, dziedātas dziesmas, veidoti  gliteru tetovējumi, filcēšana, veiklības stafetes, lielo burbuļu laišana debesīs. Mūzikas takā tika ieskandināti mūzikas instrumenti, savukārt Anniņu muzejā varēja satikties ar pašu Jāzepu Vītolu, klausīties stāstījumu un kopā nofotografēties.

Liels izaicinājums bija Fotoorientēšanās, kurā tikai ar lielu neatlaidību varēja atrast visus objektus un muižas parks tika iepazīts arī no citiem rakursiem. Šautriņu mešanas sacensības notika vairākos turnīros un dalībnieki bija gan bērni, gan pieaugušie. Turnīra uzvarētāji saņēma balviņas, tāpat kā aktīvākie stafešu dalībnieki. Un kur tad vēl apslēptās bagātības – vesels koferis ar konfektēm!  

Anniņu dīķa saliņa  bija izveidota par  Foto salu, kur ģimenes varēja izveidot  savas ģimenes foto balonu rāmī. Vecāki piedalījās sarunu šovā, kurā runāja par attiecībām, dalījās ar pieredzi par bērnu- vecāku attieksmi.

Ļoti liela atsaucība bija vizināšanās ar 40 motocikliem un fotografēšanās uz tiem, šo iespēju izbaudīja gan bērni, gan pieaugušie. Visas dienas garumā dalībnieki varēja sasildīties ar karstu zupu, siltiem dzērieniem un našķiem. Noslēgumā tika nominētas aktīvākās ģimenes, saņemot sarūpētās balvas.

Lai pasākums veiksmīgi varētu noritēt, jāsaka liels paldies daudziem brīvprātīgajiem – kā jauniešiem, tā pieaugušajiem. Pateicoties viņiem viss noritēja raiti, draudzīgi, viens otram palīdzot, gūstot jaunu pieredzi. Mēs vēlreiz pārliecinājāmies, ka tikai kopā varam veikt labas lietas. Noslēgumā vairākkārt izskanēja vēlējums tikties nākamgad tieši šeit un ap šo pašu laiku. Cerēsim, ka šīs vēlmes varēsim arī piepildīt!

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekta līgums Nr.2021.LV/ĢDP/046/18. Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild biedrība Vītolēni.

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dāve
biedrības Vītolēni valdes locekle, projekta vadītāja