2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Janvāris atnāk ar jauniem notikumiem

Mēdz teikt, kā gadu iesāksi, tā arī viņu pavadīsi. Tad, nu janvāri Palsmanes pagasta pirmsskola  iesāka ar jauniem, radošiem un interesantiem notikumiem. Janvārī aktīvām āra nodarbēm pievienojās ziemas  pārgājiens uz pagasta lielāko kalnu Kangarkalnu. Pēc aktivitātēm, kuras prasīja zināmus spēka resursus katram, sildījāmies pie ugunskura, dzērām tēju un sarunās pieminējām barikādes notikumus Latvijā pirms 31 gada. Secinājums, lai ko sasniegtu nepieciešams spēks, drosme un neatlaidība. Tās ir rakstura īpašības, kuras jāieaudzina katram jau no mazām dienām.

Starptautisko “Paldies” dienu iestādē atzīmējām ar akciju ”Saku paldies!” Galvenais mērķis  prast pateikt viens otram paldies dažādās dzīves situācijās. Grupiņās tika veidoti atgādņu plakāti , kuri ikdienu atgādinās par šī “burvju” vārda lietošanu.

Atsaucoties Kalsnavas arborētuma akcijai ”Egle svin!” piedalījāmies Egles vārda dienas svinībās, kuras ilga veselu nedēļu. Interesantie uzdevumi ar praktisku darbošanos bērniem radīja prieku un patiesu interesi par mūsu Latvijas zaļo mežu  karalieni-Egli .Spilgtākās  aktivitātes- sameklēt egles čiekurus, veltīt  dziesmu, izdomāt vārdu Eglei, veidot dažādus radošos darbus no skujām un čiekuriem.

Janvāra izskaņā katra grupiņa ar pašu izdomātu scenāriju svinēja Tīģera gada atnākšanu. Kā kopīgais noteikums svinībām  bija  ierašanās  strīpainā apģērbā. Dziesmas, rotaļas, disko ritmi  un pat savs leļļu teātris “Tīģeris un pele” ar pašu darinātām biļetēm un režiju. Kā jau svētkos piedienas neiztikt bez svētku kārumiem. Paldies mūsu vecākiem par atbalstu produktu sarūpēšanā, lai pagatavotu gardus našķus svētkiem.

Janvāris aizsteidzies vēja spārniem, atnesdams atkal jaunas idejas turpmākiem notikumiem. Lai spējam tiem turēt līdzi!

 

Informāciju sagatavoja:

A.Rozniece

Palsmanes pagasta pirmsskolas skolotāja