2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

No 15.novembra bibliotēkas atkal atvērtas apmeklētājiem! Lai iepriecinātu lasītājus, Smiltenes novada bibliotēkas ir sarūpējušas dažādus pārsteigumus un papildinājušas plauktus ar jaunākajām grāmatām. Padari gaišākus rudens tumšos vakarus ar labu grāmatu! 

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā Baznīcas laukumā 13:

Novadniece Gunita Krilova savā otrajā romānā “Cukursaldā” savus lasītājus priecēs ar spriganu, asprātīgu valodu, spraigu sižetu un katrai mūsdienu sievietei pazīstamām dzīves situācijām. Jūsu uzmanībai – mūsdienīgs romāns par sievietes un vīrieša attiecību līkločiem.

Klajā nācis grāmatu sērijas “Es esmu..” Ingas Žoludes romāns “Vendenes lotuspuķe” par latviešu rakstnieku un dzejnieku Jāni Poruku (1871–1911). Romānā galvenais varonis kļūst par tuvu cilvēku, kam veltīt visu sajūtu spektru: līdzi just un apbrīnot, strīdēties un dusmoties. Viņas dzejnieks ne tikai mirkst asarās un cieš, ne tikai ielaistās ar Ķelnes ūdeni un pērk jaunas krāgas, jo viņa vizītkarte nevarēja būt šļaugana šļurpatu parpala, lai atkal un atkal tiktu iekšā dzīvē, kas nepavisam nebija saudzīga pret radošu cilvēku. Šī ir autores desmitā grāmata.

Kas ir mīlestība? Kāpēc tā ierodas gaidīta vai arī negaidīta un negribēta? Kāpēc tā sniedz bezgala lielu laimes izjūtu, bet citreiz – nepārvaramas milzu sāpes? Par to lasi Dainas Avotiņas romānā “Divas koka karotes un roze”, kas bagāts ar dzīvesgudrām atziņām un tēlainu, izteiksmīgu valodu.

Klajā nākusi runas pedagoģes un aktrises Zanes Daudziņas “Dienasgrāmata”, kurā atklāti stāstīts par neziņu un satraukumu, adaptēšanos situācijai un prieka meklēšanu ikdienā – apstākļos, kādus vēl tikai pirms dažiem gadiem neviens no mums nebūtu spējis prognozēt. Pandēmijas gads ieviesis savas korekcijas mūsu visu dzīvēs. Par visu sīkāk, kā šo laiku pārdzīvoja, un turpina pārdzīvot radošo profesiju pārstāvji uzzināsi grāmatā!

Izdota Lūsindas Railijas episkā romānu cikla septītā daļa “Pazudusī māsa”. Autores darbi ir tulkoti trīsdesmit septiņās valodās un pārdoti vairākos desmitos miljonu eksemplāru. Romānu cikls “Septiņas māsas”, kura pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju, ir kļuvis par globālu fenomenu, un ir uzsākts darbs pie televīzijas seriāla veidošanas pēc tā motīviem. Katra no sešām māsām d’Aplijēzām ir veikusi apbrīnojamu ceļojumu, lai noskaidrotu savu pagātni, tomēr vēl aizvien nav atrasta atbilde uz jautājumu, kur ir viņu septītā māsa.

Bērnu apkalpošanas nodaļā Gaujas ielā 1:

Džoannas K. Roulingas grāmata “Ziemassvētku Cūks” ir sirsnīgs un aizraujošs piedzīvojumu stāsts par kādu mazu zēnu un viņa mīļāko rotaļlietu, kā arī par visu, ko zēns ir gatavs paveikt, lai atrastu pazudušo draugu. “Ziemassvētku Cūks” ir piemērots bērniem no astoņu gadu vecuma – tas ir stāsts, kuru iemīlēs visa ģimene un kuru ir sarakstījusi viena no pasaules labākajām stāstniecēm. Grāmata “Ziemassvētku Cūks” vienlaicīgi ir izdota visā pasaulē, padarot to par patiesi globālu notikumu.

Pusaudžus iepriecinās Filipa Pulmana triloģijas “Putekļu grāmata” otrā daļa “Slepenā kopiena”. Tā ir nepārspējama atgriešanās Liras pasaulē, kas pilna ar maģiju, ar dažādu tautu folkloras tēlainību, ar fantāziju. Tas ir aizraujošs piedzīvojumu stāsts, kas māca novērtēt draudzību, kļūt atbildīgam un drosmīgam.

Mazajiem lasītājiem patiks Mauri Kunnas grāmata Ziemassvētku gaidās “Ziemassvētku vecīša ziemas brīvdienas”. Izlasot grāmatu, taps skaidrs, ka gaidīšanas vērts ir ne tikai Ziemassvētku vakars, bet viss svētku laiks!

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Tiekamies bibliotēkā!

 

Informāciju sagatavoja:
Aira Stūre un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres