2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās

Ziema nevēlas atkāpties un līdz pavasara darbiem vēl ir laiks izlasīt kādu aizraujošu grāmatu! Smiltenes novada bibliotēkas piedāvā iepazīties ar februāra jaunieguvumiem.

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:

Visiem futbola līdzjutējiem un Latvijas sporta vēstures entuziastiem iesakām izlasīt Lindas Apses grāmatu “Manas [ie]spējas Māris Verpakovskis”. Šī grāmata ir Māra patiess un sirsnīgs biogrāfisks stāsts, kas ļauj no dažādiem rakursiem paskatīties uz dzīvi un dotajām iespējām. Māra dzīvesstāsts ir aizraujošs un iedvesmojošs. Aizraujošs, tāpēc, ka drosmīgs un neparasts. Iedvesmojošs, jo atklāj, kā apdāvināts zēns ar neatlaidīgu un pašaizliedzīgu darbu pārtop talantīgā futbolistā.

Ja Tu patiešām viņu mīli, tad salauz viņas sirdi… Jaunākā Džūdas Devero grāmata “Līdzi paņemt mīlestību” spoži parāda, ka mīlestība var ceļot laikā. Ik lappuse ir piesātināta ar sirds siltumu, cerību un ticību labajam. Balzams dvēselei!

Pasaulē populārākais varas un stratēģijas eksperts Roberts Grīns aicina izvairīties no maldu ceļiem savā jaunākajā grāmatā “Likumi katrai dienai. 366 Meditācijas.” Grāmatā atradīsiet spēka meditācijas par sava potenciāla atklāšanu un pilnveidošanu. Tās sniedz izpratni par cilvēka dabu un ļauj ņemt dzīvi savās rokās. Katrai gada dienai ir veltīta kāda kodolīga gudrība, kas palīdzēs vairot meistarību, radošumu, attīstīt prasmes, atpazīt toksiskus cilvēkus, neapjukt varas spēļu labirintos, pieņemt savu tumšo pusi un izprast savu būtību. Katrai dienai paredzēts savs likums – padoms, kas palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu.

Šīs un citas februārī iegādātās jaunās grāmatas lasītājiem būs pieejamas no 24.februāra.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:

Labas bērnu grāmatas lasa arī pieaugušie, un igauņu rakstnieces Rēli Reinausas garstāsts “Kā mans tētis atrada sev sievu” ir grāmata, kuru aizrautīgi lasīs arī vecāki. Spirgts humors un spilgti tēli, mūsdienīgi reālistiskas situācijas, kas varētu atgadīties arī dzīvē, – tas viss ir par šo grāmatu.

Jaunie lasītāji jau iepazinuši Dženijas Hanas grāmatas “Visiem zēniem, kurus esmu mīlējusi” varoņus. Tagad ar vidusskolnieci Lāru Džīnu un viņas draugiem atkal iespējams tikties bestselleru sērijas otrajā daļā “P.S. Es tevi joprojām mīlu.”

Ar pilnu Smiltenes novada bibliotēku jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres