2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes novada bibliotēkās martā

Pavasaris virmo gaisā un modina jauniem piedzīvojumiem! Ļausimies pavasara noskaņām ar grāmatu jaunumiem Smiltenes novada bibliotēkās.

Smiltenes bibliotēkā:
Anna Elizabete turpina izmeklēt Daces Judinas jaunākajā grāmatā “Sešas pēdas.” Saņēmusi negaidītu uzaicinājumu piedalīties kino industrijas labdarības ballē un piedāvājumu – izpētīt kādu savādu teksta fragmentu un uzrakstīt pēc tā scenāriju, Anna Elizabete nespēj iedomāties, ka tas viņu aizvedīs pie slavenā detektīvromānu rakstnieka Roberta Grosa kapa, bet Basa detektīvu aģentūra tiks iesaistīta viņa nāves izmeklēšanā.

Medlinas Milleres episkais romāns “Kirke” aptver gadu tūkstošus un vienlaikus ir patiesi aizraujošs un neļauj doties pie miera, pirms izlasīta beidzamā lappuse. Stāsts par Kirki ir krāšņs eposs par sāncensību starp radiniekiem, par mīlestību un zaudējumiem – tā ir vīriešu pasaules tumsā spoži mirdzošas sievietes neapklusināmā dziesma.

Pavasarī ar jaunāko, izcilo romānu “Māsa Magda” mūs iepriecina Inguna Bauere. “Sirds viņai dega padarīt latviešu zemi svētlaimīgu”, tā par vācbaltiešu muižnieci Magdalēnu Elizabeti fon Hallarti reiz teicis viņas draugs grāfs fon Cincendorfs. Kas bija šī apbrīnojamā sieviete, kuras sirds dega par latviešiem? Daudziem, iespējams, viņas dāsnais ieguldījums, lai vairotu latviešu garagaismu un pašapziņu, maz zināms.

Šīs un citas martā iegādātās jaunās grāmatas lasītājiem būs pieejamas no 24.marta.

Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā:

Grāmatā “Pasaules pētnieki” somu rakstnieks un zinātnieks Tero Mielonens iepazīstina ar visdažādākajām jomām: no jūras dzīļu izzināšanas, līdz medicīnai, arheoloģijai, vēsturei, vulkānu pētniecībai un pat psiholoģijai. Iepazīsti grāmatas varoņus, viņu bērnības intereses un to, kā tās viņiem noder aizraujošajā pētnieka darbā. Uzzini daudz jauna par mūsu planētu un cilvēkiem uz tās!

Māra Runguļa savākto un sakārtoto skaitāmpantu un ķircināmpantu krājums “En den dīno šoko loko tīno”. Grāmata būs interesanta ne tikai bērniem, jo ļaus vecākajai paaudzei atcerēties bērnību, turklāt jaunajā izdevumā folkloras tekstus papildina komentāri un skaidrojumi par skaitāmpantu izcelsmi un dažādu elementu nozīmi, ļaujot pantus uztvert arī kā vēstures atspoguļojumu.

“Vecāku plauktu” papildina Hedvigas Montgomerijas grāmata “Pusaudža gadi. 13-19 gadi”. Pusaudža gadi vecākiem var sagādāt izmisuma pilnus brīžus. Attiecībās ar bērnu viss iet šķērsām. Rodas sajūta, ka bērns ir kļuvis par svešinieku. Dēls caurām dienām sēž pie datora, meita vēlu vakarā nenāk mājās un neatbild uz īsziņām… Grāmatā autore skaidro, kādas izmaiņas norisinās pubertātes laikā un kā pusaudžu uzvedību ietekmē smadzeņu attīstības īpatnības. Grāmata sniedz izpratni, atbalstu un iedrošina – pats galvenais ir censties saglabāt saikni ar bērnu. Arī šis posms pāries.

Ar pilnu Smiltenes novada bibliotēku jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante Jaunzema,
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres