2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunieši labiekārto Smiltenes tehnikuma teritoriju

Smiltenes tehnikuma būvniecības mācību programmu pirmo kursu audzēkņi, turpinot skolā iepriekšējos gados sākto tradīciju, vairākās vietās labiekārtojuši tehnikuma teritoriju, vienlaikus gūstot pirmās praktiskās iemaņas, strādājot darba vidē.

“Šobrīd tiek labiekārtota teritorija ap tehnikas novietnes angāru, pārbūvēts celiņš no katlumājas uz skolu,” informē būvniecības mācību programmu skolotājs Aivars Birkenšteins. “Pretī būvniecības mācību manēžai gatavojam laukumu no smilts salizturīgā slāņa un šķembām. Pēc tam virsmu apstrādāsim ar emulsiju un pa virsu uzbērsim smalkās šķembiņas, lai neveidojas putekļi un vieglāk sakopt teritoriju.”

Pirmo kursu audzēkņi šopavasar izbūvējuši arī žogu pie veterinārās mazo dzīvnieku klīnikas, abās šķeldas noliktavās tagad ir jauniešu betonēta grīda. Uzsākti labiekārtošanas darbi Kalnamuižas 5 nama iekšpagalmā. “Pils ielā 8 vecās apmales pamazām tiek aizstātas ar jaunām, iekšpagalmā šobrīd notiek labiekārtošanas darbi pie slīpās nogāzes (vietā, kur skolas teritorija robežojas ar Veco parku). Joslā starp asfaltu un nogāzes malu jaunieši salikuši apaļo bruģi, bet nogāzei uzstādīs ģeorežģi, to aizpildīs ar melnzemi un iesēs zālīti,” priecājas skolotājs.

No sirds lepni un priecīgi par paveikto ir arī paši jaunieši. Gan vecāko kursu audzēkņi, kuri tagad no kopmītnēm Dārza ielā 9 uz skolu nāk pa pašu atjaunotām kāpnītēm, gan pirmo kursu jaunieši, no kuriem daudziem tā ir pirmā iespēja skolā iegūtās zināšanas pielietot praksē. “To īpaši novērtē pilsētas jaunieši, kuru vecākiem nav savas saimniecības. Lauku puišiem parasti ir daudz plašākas iespējas strādāt un vienlaikus mācīties,” atzīst skolotājs Aivars Birkenšteins. Skolotājam vislielākais gandarījums ir par audzēkņu interesi veicamajos darbos, kā arī prieku un lepnumu par paveikto.

Baiba Vahere