2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Kauguru pagasta amatierteātra “Vīzija” izrāde “Trešais vārds”

18. jūnijā plkst. 18.00 Smiltenes Kultūras centrā norisināsies Kauguru pagasta amatierteātra “Vīzija” izrāde “Trešais vārds”

“Ir sīkas lietas. Kā cilvēks. Aukstais sniegs. Mēness naktī. Un ir arī lielas. Kā nāve un dzīvība. Un ir arī tas trešais vārds…”

Alehandro Kasonasluga “Trešais vārds” Kauguru pagasta amatierteātra “Vīzija” iestudējumā ir lirisks stāsts par īstām, cilvēciskām jūtām – skumjām, alkām, sāpēm, viltu, dusmām, prieku, vilšanos, un pašu galveno – to, kas sirdīm liek pukstēt straujāk, kas maina cilvēkus un pasauli.

Izrādē piedalās “Vīzijas” aktieri Jolanta Pinkule, Dainis Trēziņš, Aina Saleniece, Odeta Ore, Dainis Plasis, Lauris Ģirts Lācis, Dainis Muhins, Raita Tutina, Artis Birzleja, Inita Miglava. Režisors: Oskars Hofmanis

Izrādes darbība notiek Spānijas ziemeļos, Pireneju kalnu pakājēdivdesmitā gadsimta sākumā.

Spāņu dramaturgs un dzejnieks Alehandro Kasona (1903-1965) sarakstījis vairākus desmitus lugu, no kurām latviešu skatītājam pazīstamākā ir tieši “Trešais vārds”, tā ik pa laikam tiek iestudēta mūsu valsts amatierteātros. 1959.gadā Kārļa Pamšes režijā tagadēja Nacionālajā teātrī izrāde ar lieliem panākumiem tika nospēlēta 224 reizes! Lomas atveidoja tādi izcili latviešu aktieri, kā Antra Liedskalniņa, Jānis Kubilis, Anta Klints, Baiba Indriksone un citi.

Ieeja iepriekšpārdošanā un pasākuma dienā 2 EUR Smiltenes Kultūras centra kasē.