2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ko lasīt decembrī? Ieskaties bibliotēku grāmatu jaunumos!

Klāt decembris ar baltām sniega kupenām un aizraujošiem stāstiem bibliotēku plauktos. Ko lasīt tumšajos ziemas vakaros? Ieskaties Smiltenes novada bibliotēku grāmatu jaunumos!

Smiltenes bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā:

Džūlijas Kvinna grāmata “Hercogs un es”. Vai Londonas ambiciozajām meitu mātēm varētu būt vēl kaut kas svarīgāks par neprecējušos hercogu? Mīlestība neatzīst likumus un norunas…dzīvē nav nekā vērtīgāka par patiesu iemīlēšanos. “Hercogs un es” ir pirmā grāmata ciklā par Bridžertonu ģimeni.

Arno Jundze “Vienīgais liecinieks”. Grāmatas varonis ir valdonīgs, sabiedrībā populārs vīrietis, kuram šķiet, ka pasaule griežas ap viņu. Tomēr tā nenotiek. Vienas dienas laikā viņš zaudē savu TV šovu, sievu, labāko draugu un auto. Nejaušs vienas nakts romāniņš ar kādu dīvainas uzvedības jaunkundzi Džo sirdī liek kūleņot cerību taureņiem…bet ne viss izrādās tik rožaini, kā likās sākumā…

Krīstīne Hanna “Baltā nekuriene”. Aļaska…Neparedzama. Nepiedodoša. Nepieradināta. “Baltā nekuriene” ir neaizmirstams stāsts par cilvēka trauslumu un izturību un arī Aļasku – vienlaikus tik neiedomājami skaistu un neparedzami bīstamu.

Bērnu apkalpošanas nodaļā:

Evijas Gulbes “Zaķēns, kuram nebija vārdu” ir grāmata, kas palīdzēs bērniem gan apgūt runātprasmi, gan iepazīties ar burtiem, dzīvniekiem un augiem, kā arī priecāties par latviešu valodas skanīgumu un mācīties izpaust to, kas dziļi sirsniņā. Arī tad, kad nav vārdu.

Ukraiņu rakstnieces Allas Hutničenko un mākslinieces Jūlijas Kolomojecas krāšņi ilustrētajā grāmatā “Neparastās profesijas” lasītāji var iepazīties ar dažādām neparastām profesijām un instrumentiem, kas nepieciešami darbam.

Ar visiem grāmatu jaunumiem var iepazīties šeit.

Grāmatas Pieaugušo apkalpošanas nodaļā lasītājiem būs pieejamas no 7.decembra.

Uz tikšanos bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres