2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Koncerts Baltajā svētdienā Raunas baznīcā

Koncerts Baltajā svētdienā Raunas baznīcā

            Fonds “Mūzikas darbnīca” sadarbībā ar Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldi un Raunas ev. lut. baznīcas draudzi klausītājus laipni aicina uz noskaņu koncertu Baltajā svētdienā, š. g. 24. aprīlī plkst. 12.00 Raunas ev. lut. baznīcā.

            Kā stāsta Raunas draudzes mācītājs Edijs Kalniņš: “Baltās svētdienas (latīniski ”Quasi modo geniti”) nosaukums Senajā Baznīca ir cēlies no dievkalpojuma ievada vārdiem “kā jaundzimuši bērni.” Šī ir astotā diena pēc Lieldienām, kuru Rietumu Kristīgā tradīcija joprojām atzīmē kā Balto svētdienu – gadskārtējās Sv. Kristības sakramenta atceres dienu.”

            Garīgās mūzikas koncerta programmā mūziķi – dziedātājs Nauris Indzeris (baritons) un Inga Rācene (ērģeles) – iecerējuši atskaņot tādas izcilā austriešu komponista Franča Šūberta dziesmas kā “Ave Maria”, “Staendschen” (“Serenāde”) un citas, izskanēs Johana Sebastiana Baha ārija “Bist Du bei mir”, kā arī labi zināmais Sezāra Franka skaņdarbs “Panis Angelicus”. Sakrālajā programmā iekļauti arī latviešu komponistu darbi – Jāņa Kalniņa dziesma “Par katru stundu” un Riharda Dubras skaņdarbs “Beata es, Virgo Maria”. Vokālos priekšnesumus koncertā papildinās ērģelnieces Ingas Rācenes atskaņotie instrumentālie skaņdarbi no Marģera Zariņa svītas ērģelēm “Kurzemes baroks”.

            Baritons Nauris Indzeris ieguvis maģistra grādu mūzikā, absolvējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Bruno Egles klasi (2004). Dziedātāja vokālās prasmes papildinātas meistarklasēs Vācijā, Austrijā, Itālijā. N.Indzeris regulāri piedalās vokālās mūzikas koncertos un muzikālajos uzvedumos Latvijā un ārpus Latvijas robežām.

            Inga Rācene 2000. gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļspēles klasi pie ērģelnieces Ligitas Sneibes, kā arī ērģeļspēles meistarklasi 2002. gadā. I.Rācene uzstājusies daudzviet Latvijas baznīcās, kā arī koncertējusi Lietuvā, Zviedrijā, Ungārijā. I.Rācene kalpo kā draudzes ērģelniece Smiltenes un Palsmanes ev. lut. baznīcas draudzē.

            Klausītājiem ieeja koncertā – par ziedojumiem Raunas ev. lut. baznīcas draudzei.

Informāciju sagatavoja:

Linda Vecgaile
Kultūras centra vadītāja
Raunas kultūras centrs