2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Krāsainais aprīlis Apes PII “Vāverīte”

Atnākot pavasarim,  Apes PII “Vāverītē”  iecienīta mācību procesa sastāvdaļa  grupām ir āra nodarbības, pastaigas tuvējā apkārtnē, kur dabā varam pārbaudīt iepriekš nodarbībās izpētīto, kā arī vairāk laika pavadīt aktīvi svaigā gaisā.

Dabā ir iestājies pavasaris, ir mainījušās krāsas, atlido putni. Vecāko grupu bērni aprīlī pētīja putnus – spalvas, olas, ligzdas, balsis, izmantojot digitālās lupas un QR kodus, par pamatu ņemot Kalsnavas arborētuma tematisko uzdevumu kasti “No Irbēm līdz Žubītēm”. Jaunāko grupu bērni klausījās putnu balsīs, vēroja putnus dabā un  dabas mošanos pavasarī. Pateicoties “Putnu dienu” aktivitātēm, kas grupā “Kodoliņi” notika sadarbībā ar ģimenēm, teritorija ir papildinājusies ar krāsainiem putnu būrīšiem un iestādes logus rotā bērnu darbi.

Grupas dodas ekskursijās uz Vaidavas dabas taku, kas ir kā dabas mācīšanās vieta, vērojot vienus un tos pašus objektus dažādos gadalaikos.

Visas krāsas satikās kopā Lieldienās – bērnu darbos, rotājumos un pašu krāsotās, vārītās olās lielajā katlā uz ugunskura. Jautrību radīja bērnu gatavotās jocīgās sviestmaizes, dziesmas, dejas un rotaļas. Neizpalika arī Lieldienu stafetes un olu kaujas. Bērni gatavotie rotājumi greznoja grupu logus, telpas un iestādes sētu, aicinot Apes pilsētas iedzīvotājus un viesus Lieldienās, kas notika kā kopienas svētki – Pasta ielas garumā uz sportiskām, jautrām aktivitātēm iestādes teritorijā.

Īpaši krāsainu prieku visu bērnu sirdīs ienesa OLIMPISKĀ diena un  DALĪBA Vislatvijas rīta vingrošanā 22.aprīlī – priecīgi izkustoties iestādes pagalmā.

Lielās talkas ietvaros, visi kopā – lieli un mazi, uzkopām un labiekārtojām iestādes teritoriju. Kopīgi darbojoties bērni mācās ne tikai priecāties paši, bet ar labiem darbiem iepriecināt citus. Paldies tiem vecākiem, kas atsaucās un operatīvi iesaistījās laukuma labiekārtošanas darbos. Talkošanu noslēdzām ar pašu vārīto ugunskura zupas katlu.

Apē mēs darbus darām kopā. Atsaucoties dārznieces Anitas Harju uzaicinājumam Vaidavas dabas takā radījām krāsas, kopā stādot baltos sniegpulkstenīšus.

Turpinot tradīciju, arī šogad, krāsaino mūzikas pasauli iepazīt mums palīdzēja Mūzikas skolas audzēkņu koncerts. Priekšnesumus mums sniedza mūsu bijušie audzēkņi, kas deva iespēju redzēt un iepazīt tuvāk mūzikas skolu, instrumentus un deva ierosmi domāt – vai es gribēšu 1. septembrī mācīties mūziku.

7. aprīlis bija nozīmīga diena un drosmīgs izaicinājums 4 mūsu iestādes skolotājām, kuras piedalījās Skola 2030 Skolotāju pieredzes konferencē Vidzemē “Praktiski. Lietpratībai”, daloties ar iedvesmojošiem saviem  pieredzes stāstiem. Mēs lepojamies un priecājamies par Ivetu Ratsepu, Agniju Pērkoni, Lieni Tomiņu–Bambuli un Linetu Kazaku.

Lai krāsains pavasaris ikvienam!

Anita Šneidere, Apes PII “Vāverīte” metodiķe