2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Labklājības ministrija rosina sniegt papildu pārtikas atbalstu zemu ienākumu mājsaimniecībām

 

 

Katram cilvēkam zemu ienākumu mājsaimniecībā no 1. oktobra līdz gada beigām būs iespēja saņemt papildu pārtikas komplektu Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta sniegšanas vietā. Vienlaikus palielināts pārtikas daudzums vienas maltītes pagatavošanai zupas virtuvju apmeklētājiem.

“Laikā, kad t.s rietumu kultūrā, tostarp Latvijā bieži dzirdam par centieniem ēst mazāk un uzturēt slaido līniju, mēs varam viegli piemirst, ka mūsu sabiedrībā ir cilvēki, kuriem ikdienas maltīšu nodrošināšana ir grūtību pilna. Labklājības ministrijā iestājamies par visdažādāko cilvēku atbalstu grūtos brīžos, tāpēc esmu jo īpaši gandarīts, ka esam palielinājuši pārtikas paku daudzumu un porcijas zupas virtuvēm, kas ir nozīmīgs atbalsts trūkumā nonākušiem cilvēkiem,” uzsver labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Saņemot papildu pārtikas komplektu ir jāuzrāda derīga pašvaldības sociālā dienesta izsniegta izziņa par atbilstību trūcīgās mājsaimniecības statusam vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam (ar ienākumiem 327 EUR pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamai personai 229 EUR), vai arī krīzes situācijā nonākušās mājsaimniecības statusam.

Minēto paredz otrdien, 5. oktobrī, valdības sēdē apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos „Darbības programmas ”Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.-2020. gada plānošanas periodā” īstenošanas noteikumi”.

Atgādinām, ka šobrīd 26 partnerorganizācijas (nevalstiskās organizācijas, reliģiskas organizācijas, pašvaldības, pašvaldību sociālie dienesti) visā Latvijā nodrošina Eiropas Atbalsta fonda atbalsta paku izdali 446 vietā un izsniedz gatavas maltītes 29 zupas virtuvēs.

Informāciju sagatavoja:
Egils Zariņš
Labklājības ministrijas
Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists