2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Lai apmainītu grāmatas bibliotēkā, Covid-19 sertifikāts nav jāuzrāda – precizējums

Ārkārtas situācijas laikā paredzēts bibliotēkās reģistrētajiem lasītājiem nodrošināt individuālu grāmatu apmaiņu un iespēju lietot datoru e-pakalpojumu izmantošanai, ja telpā bez apmeklētāja un bibliotēkas darbinieka nav citu cilvēku.

Šobrīd bibliotēkas darbojas sarkanajā jeb nedrošajā režīmā. Tas nozīmē, ka bibliotēkas ir pakalpojuma sniegšanas vietas, kurās esošo personu vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas fakts nav zināms*.

Bibliotēkas apmeklējumi:

  • gan vakcinētiem, gan nevakcinētiem reģistrētajiem lietotājiem;
  • Covid-19 sertifikātu nav nepieciešams uzrādīt;
  • ikvienam ir obligāta prasība lietot sejas aizsargmasku – t.i. gan apmeklētājs, gan darbinieks;
  • pirms ienākšanas bibliotēkas telpās dezinficē rokas
  • ikviens ievēro 2 m distanci – starp apmeklētājiem, kā arī starp apmeklētājiem un darbiniekiem;
  • bibliotēkas telpās uzkavējas iespējami īsu laiku.

Ilgākam darbam (līdz 1h) pie bibliotēkas datora,  Smiltenē, iesakām izmantot Bērnu apkalpošanas nodaļas resursus un iepriekš pieteikt vēlamo apmeklējuma laiku pa telefonu 20047831 vai e-pastu [email protected].

Bērniem un jauniešiem:

  • tiek nodrošināta grāmatu izsniegšana un saņemšana;
  • no 12 gadu vecuma atļauts uzturēties bibliotēkas telpās, uzrādot sadarbspējīgu sertifikātu vai negatīvu (pēdējo 72h laikā veiktu) skrīninga testu.

Joprojām bibliotēkas vienlaicīgi apmeklēt iespējams  ierobežotam apmeklētāju skaitam, kas nosakāms pēc bibliotēkas telpu platības. Aicinām bibliotēku apmeklēt individuāli, lietojot sejas aizsargmaskas, un ievērot noteiktās drošības prasības.

Aicinām izmantot bibliotēkas attālinātos pakalpojumus, tai skaitā autorizēta lietotāja priekšrocības un rezervēt grāmatas pirms bibliotēkas apmeklējuma un 3TD e-grāmatu bibliotēku.

Kļūt par bibliotēkas lietotāju var arī attālināti, aizpildot elektronisko veidlapu “Reģistrācija un attālinātās piekļuves datu pieprasījums”.

Bibliotēku apmeklēšanas noteikumi var mainīties atkarībā no situācijas. Sekojiet aktuālajai informācijai mājaslapas www.smiltenesnovads.lv Bibliotēku sadaļā, kā arī Smiltenes novada bibliotēkas sociālajos tīklos.

*Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai

 

Informāciju sagatavoja:
Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas vadītāja