2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts nakts orientēšanās

 

9. oktobra vakarā Līgatnē pie Jauno Līderu vidusskolas aizvadīta jaudīga Latvijas orientēšanās čempionāta nakts distancē. Apvidus atradās Gaujas nacionāla parka teritorijā. Apvidum raksturīgas lielas reljefa formas ar sazarotu gravu sistēmu. Skrienamība no labas līdz vidējai. Maksimālā aukstumu starpība apvidū – 80m.

Sieviešu elites grupas pirmās 3 vietas:
Līga Valdmane  – ZVOC-VBSS
Irita Puķīte –Kāpa
Ilona Daģe- Alnis OK-JNSC

Vīriešu elites grupas pirmās 3 vietas:
Colin Kolbe -Ozons
Mārtiņš Sirmais -Meridiāns-CPSS-Pārgauja
Ilgvars Caune- Azimuts OK-Sm BJSS

Vīriešu Elites grupā Ilgvaram Caunem godam izcīnīta bronzas medaļa veicot 10,6km garo distanci ar 22 kontrolpunktiem ar rezultātu1:14:48. Tas viņam izdevās neskatoties uz to ka uz čempionātu viņš bija ieradies no Bada spēlēm, kur  vajātāja lomā jau bija veicis gandrīz 50km noķerot 17 personas.  Finišā Ilgvaram izdevās pārspēt Endiju Titomeru par divām sekundēm.  Pēc apbalvošanas Ilgvars pa tiešo devās turpināt savu misiju Bada spēlēs.

 Pie medaļām S-18 grupā tika arī māsas Jaunmuktānes. Agnese izcīnīja otro vietu piekāpjoties Laurai Berķei divas sekundes. Savukārt Andai bronza, kas finišēja septiņas minūtes aiz māsas. Šajā grupā vēl  Tīna Diena Kukurīte izcīnīja 5. vietu. Šī vecuma puišiem pie bronzas godalgas  tika Austris Kalniņš. Grupā M-40 , kas bija viena no daudzskaitlīgākajām grupām ar 21 dalībnieku 5. vietā Mārtiņš Godiņš un 10. vietā Māris Zeiļuks.  M-50 grupā 7. vietu izcīnīja Māris Stabiņš. Tāpat veicās arī Martai Kalniņai grupā S-14.

Pilni sacensību rezultāti

Foto : Jānis Līgats
Visas bildes

Informāciju apkopoja:
Māris Stabiņš