2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas skolēnu 76. spartakiādē volejbolā

    Grundzāles pamatskolas komandas pirmo reizi skolas vēsturē izcīna uzvaras Latvijas skolēnu spartakiādē.

  1. novembrī Grundzāles pamatskolas meiteņu un jauktā (3+3) komandas devās uz Koknesi lai piedalītos Latvijas skolēnu 76.spartakiādē volejbolā. Sacensībās piedalījās 30 komandas.

Šīm sacensībām bijām cītīgi gatavojušies. Sākot no jūnija meitenes divreiz nedēļā apmeklēja treniņus. Šeit jāsaka paldies Gaujienas un Mēru puses vecākiem kas neskatoties uz kāpjošajām degvielas cenām atveda un atbrauca pēc savām sportistēm. Sākoties jaunajam mācību gadam meitenēm treniņos piebiedrojās arī zēni.

Lai iegūtu pieredzi spēlei uz lielā laukuma bijām uz draudzības spēlēm Apē un Apes komandas bija atbildes vizītē Grundzālē.

Nelicenzēto meiteņu grupā kur startējam jau daudzus gadus piedalījās deviņas komandas. Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. Grundzāles pamatskola tika ielozēta apakšgrupā kurā bija četras komandas.  Pirmā spēle ar Krimuldas vidusskolu iesākās diezgan neveiksmīgi. Tā kā komandā bija pietiekoši garš rezervistu soliņš veicot maiņas izdevās spēli sakārtot un pēc nospēlētajām astoņām minūtēm varējām priecāties par pirmo uzvaru 14:11.  Nākošā spēle ar Madlienas vidusskolu , tai īpaši bijām noskaņojušies, jo 75. spartakiādē, kas notika šā gada aprīlī Madlienai zaudējām gan apakšgrupā , gan spēlē par pirmo vietu.  Pa šo laiku Madlienas komandā bija notikusi paaudžu maiņa , bet mūsu komandā 9.klasi  beidza tikai viena spēlētāja. Pieredze darīja savu un uzvara nāca diezgan viegli  23:5. Prieks tāpat liels jo revanšs paliek revanšs. Trešā spēle ar mājiniecēm Kokneses vidusskolu , kas jau pirms spēles ar mums bija zaudējušas gan Krimuldai  gan Madlienai , tomēr viegla pastaiga nebija. Mājiniecēm  bumba vairākas reizes pēc  serves skarot tīklu iekrita mūsu laukumā , vēl trīs reizes bumba ko trāpījām uz līnijas tika nosvilpta kā auts un jau nonācām iedzinējos. Pateicoties Esteres Zeibotes sarežģītajām servēm izdevās pietuvoties rezultātā un dažas sekundes pirms spēles beigu signāla komandas kapteine Ance Kukaine ar savu servi panāca izlīdzinājumu 14:14.  Ar to pietika lai uzvarētu apakšgrupu.  Tikmēr mazajā zālē bija noskaidrojies ka par pirmo vietu mums būs jāspēlē ar Ķeguma vidusskolu. Arī šajā spēlē kādu laiku bijām iedzinējos, bet Grundzāles meiteņu spēcīgās serves darīja savu un pēc to uzņemšanas Ķegumam pilnvērtīgi uzbrukumi nesanāca , tālāk jau atlika tikai iegremdēt bumbu kādā tukšākā vietā.  Uzvara 14:10. Šajā spēlē gadījās arī kurioza situācija , jo bumba pēc mūsējo serves ielidoja inventāra noliktavā , Ķeguma meitene devās tai pakaļ, bet neatrada , tad vēl divas viņas komandas biedrenes devās  pēc bumbas. Tā kā bumba neatradās , nācās spēli turpināt ar citu bumbu , bet tikmēr Grundzāles rezervistes pazudušo bumbu tomēr atrada.

Komandā spēlēja  Ance Kukaine , Katrīna Strazdiņa , Klaudija Rēpele , Estere Zeibote , Elīna Bačka , Daniela Gaismiņa, Megija Ķestere ,  Kitija Abula un Alise Peneze.

Pirmo reizi Latvijas skolēnu spartakiādē notika sacensības jauktajām komandām kur uz laukuma bija jābūt vismaz 3 meitenēm. Tā kā vairākām skolas meitenēm, kas labi spēlē volejbolu vieta skolas meiteņu komandā neiznāca , tika pieņemts lēmums ka sacensībām jāpiesaka jauktā komanda. Pirmajā reizē  par medaļām šajā grupā cīnījās tikai trīs komandas. Vispirms spēlējām ar Ogres 1. vidusskolu , tad ar Ogres Valsts ģimnāziju. Abas komandas uzvarētas ar dažu punktu pārsvaru  un lai arī pirms turnīra jau zinājām ka vismaz trešā vieta garantēta , tomēr prieks ka izdevās uzvarēt lielo  Ogres skolu komandas un izcīnīt pirmo vietu turnīrā.

Komandā spēlēja Kristīne Vilemsone , Nanija Lība Uskliņģe , Ginta Ābeltiņa , Aleksis Kalējs , Aleksis Ziemiņš ,  Haralds Zeibots , Markuss Artūrs Ozols , Edvards Ķesteris un Gustavs Lubūzis-Vizuliņš.

Ar to volejbola piedzīvojumi nebeidzās. Pēc atgriešanās skolā uz treniņu bija ieradušies Grundzāles pagasta un apkārtnes sportisti, protams ka vajadzēja samēroties spēkiem ar viņiem , spēlējot uz augsto vīriešu tīklu.  Šī bija savdabīga stafete paaudžu maiņai , jo pirms sešiem gadiem Koknesē 2001. gadā dzimušo skolas zēnu komanda izcīnīja 3. vietu , bet šajā vakarā trīs no viņiem  Klāvs Ozoliņš , Ronalds Orniks un Renārs Akmins varēja uzspēlēt volejbolu ar komandām kas no Kokneses atbrauca ar zeltu.

 

Grundzāles pamatskolas sporta skolotājs Māris Stabiņš