2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas ziemas čempionāts orientēšanās sportā

4. un 5. martā Madonas novada Lubejas apkārtnē notika Latvijas ziemas čempionāts orientēšanās sportā. Uz sacensībām kuplā skaitā bija ieradušies arī Lietuvas sportisti, lai cīnītos par godalgām.

4. martā, spēcīgā putenī, dalībnieki sacentās vidējā distancē. No astoņiem “Azimuts OK-SM BJSS” sportistiem četri tika pie godalgām. V-12 grupā otro vietu izcīnīja Gustavs Solovjovs, V-55 grupā otrā vieta Mārim Stabiņam. Savukārt, bronzas godalgas izcīnīja Marta Kalniņa S-17 un Renārs Kļaviņš V-20 grupā. Labāko sešiniekā S-17 grupā, izcīnot 5. vietu, iekļuva Kitija Abula, bet Artūrs Kalniņš V-12 grupā finišēja sestajā vietā.

4. martā garajā distancē priekšrocības bija tiem sportistiem, kuri iepriekšējā dienā bija startējuši vidējā distancē, jo apvidus vairs nebija svešs.

Šoreiz zelta godalga Mārim Stabiņam, kurš, lai izbaudītu patiesi garo distanci, startēja V-40 grupā. Olimpiskajā sešiniekā, izcīnot divas piektās vietas, ierindojās Marta Kalniņa un Artūrs Kalniņš. Veicās arī mūsu vienīgajai Elites grupas pārstāvei Zandai Stabiņai, kura šajās sacensībās pieveica 12 km garo distanci.

Sestajā vietā Latvijas čempionāta vērtējumā finišēja Artis Harkins V-14 un Adrians Deivids Tjarve V-12 grupā. Adrianam šīs bija pirmās orientēšanās sacensības ar slēpēm.

Vidējās distances rezultāti: ŠEIT.

Garās distances rezultāti: ŠEIT.

Latvijas kausa sacensības orientēšanās sportā vairs ilgi nav jāgaida, jau 1. un 2. aprīlī “orientieristi” iesāks vasaras sezonu Pokaiņos, kur sacentīsies par godalgām “Kurzemes pavasarī”.

Savukārt, pašmāju seriāls “Azimuts” sāksies 5.aprīlī Smiltenē, Mežoles ielas galā.

Foto: Agris Veckalniņš

Māris Stabiņš