2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

LIAA aicina pieteikties bezmaksas piecu nedēļu intensīvajam tiešsaistes kursam “Uzņēmējdarbība celmlaužiem”. Pieteikšanās līdz 22.februārim!

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina pieteikties bezmaksas piecu nedēļu intensīvajam tiešsaistes kursam “Uzņēmējdarbība celmlaužiem”, kurā varēs apgūt zināšanas par to, kā izveidot un vadīt savu zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu.

Tā ir iespēja apgūt prasmes, kā izveidot zinātņietilpīgo uzņēmumu, kā arī iesaistīties “Ignition Event”, kur savukārt varēs iepazīties ar zinātniekiem, uzzināt par viņu inovācijām un izvēlēties, ar ko veidot savu komandu (protokompāniju), bet pēc tam – veidot jaunuzņēmumu un iegūt finansējumu līdz pat 300 000 eiro.

Apvieno zinātni ar biznesu. Radi jaunu vērtību!

Kāpēc zinātņietilpīgā uzņēmējdarbība?

Apvienojot zinātni un biznesu, var radīt vislielāko ietekmi un pārmaiņas. Turklāt šī joma arī ir ienesīga, kā arī Eiropas Komisija turpmākajos gados šo uzņēmējdarbības virzienu ir plānojusi īpaši atbalstīt. Zinātņietilpīgā nozare Eiropā attīstās! Pērn Eiropas “dziļo tehnoloģiju” jaunuzņēmumi piesaistīja investīcijas teju 18 miljardu ASV dolāru apjomā – lai arī mazāk nekā 2021. gadā, bet par 60% pārsniedzot 2020. gada rezultātus. 2022. gada otrajā pusē enerģētikas jomas jaunuzņēmumiem bija otrs ātrākais izaugsmes rādītājs pēc piesaistītā riska kapitāla. Vēl vairāk – Eiropas Komisija apstiprinājusi Eiropas Inovāciju padomes darba kārtību 2023. gadam, kas inovācijās un jaunu tirgu izstrādē plāno investēt 1,6 miljardus eiro

Programmā tu iegūsi:

  1. Prasmes, kā nodibināt un vadīt savu zinātnē balstīto jaunuzņēmumu.
  2. Zināšanas, kā komercializēt zinātniskos atklājumus un kā veidot ilgtspējīgu biznesa modeli.
  3. Ieskatu, kur meklēt finansējumu un kā to pieteikt.
  4. Iespēju piedalīties “Ignition Event” 2023. gada martā, kur varēsi sastapt zinātniekus, uzklausīt viņu atklājumus un, iespējams, izveidot kopīgu jaunuzņēmuma komandu.

Šī programma ir domāta tev, ja:

  1. Tevi aizrauj inovācijas, kuru pamatā ir zinātniskie atklājumi.
  2. Tu vēlies radīt biznesu ar augstu pievienoto vērtību.
  3. Tu meklē jaunu, jēgpilnu karjeras ceļu.
  4. Vēlies izaicināt sevi, apgūt jaunas prasmes un iedziļināties pasaulē, kur bizness saplūst ar zinātni.
  5. Jau esi dibinājis savus jaunuzņēmumus, taču šoreiz vēlies izzināt jaunu nozari un sākt jaunu biznesu.

Apmācību programmas lekciju plāns

Informācija par lektoriem

Reģistrācija līdz 22.02.2022., mācības sākas 23.02.2022.

Kontaktinformācija:

Programmas saturs, tēmas un mājasdarbi
Aleksejs Korabovskis, [email protected]

Tehniskie jautājumi
Adams Adamovičs, +371 22015855[email protected]

Citi jautājumi
Dace Dumbere-Bregže, Inovāciju atbalsta nodaļas vecākā projektu vadītāja, 
+371 26456113[email protected]

 

Plašāka informācija:

https://www.liaa.gov.lv/lv/notikums/macibu-cikls-uznemejdarbiba-celmlauziem-cutting-edge-entrepreneurship?date=0

https://www.facebook.com/events/709929327267150

 

Mācību programmu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra īsteno sadarbībā ar zinātnes komercializācijas platformu “Commercialization Reactor” un Rīgas Ekonomikas augstskolu (“Stockholm School of Economics”). Dalībnieki, kas piedalīsies visās lekcijās un noslēgumā prezentēs darba rezultātus, saņems Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, “Commercialization Reactor” un Rīgas Ekonomikas augstskolas apliecinājumu par programmas apguvi.

Mācības tiek īstenotas Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektos Inovāciju motivācijas programma un Tehnoloģiju pārneses programma.