2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Lielā talka Brantu pagasta uzņēmumā “Birzī”

Arī šogad, visā pasaulē notika “Lielā talka”. Tā kā sakopšanas un darbus Latvijā veic jau pavasara “Lielās talkas” laikā, tad rudenī uzsvars tiek likts uz apzaļumošanu un koku stādīšanu. Akcijas organizatoru mērķis ir, lai Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē. Arī Brantu pagasta uzņēmumam “Birzī “ ir pasaules mēroga plāni. Viņi  katru gadu padara pasauli nedaudz zaļāku, stādot parku, un šoreiz tas norisinājās tieši akcijas laikā.

 Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji talcinieku vidū Brantu pagasta “Kainaižos” ir jau no 2018.gada, kad saimnieki sāka realizēt sapni par  pasaulē pirmo Sulu koku parku. Daļu atbalsta SIA “Kainaiži” ieguva konkursā “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!” , kur konkursa ietvaros saņēma finansējumu projektam “Sulu birzs!”, lai  veidotu koku parku no Kanādas kļavu, melno valriekstu un Latvijas bērzu stādiem. 

Talkot bija sabraukuši gan uzņēmuma atbalstītaji, gan draugi, un darba roku netrūka. Šogad parks tika papildināts gan ar Latvijā augušiem bērziem, gan ar nedaudz retākajiem pelēkajiem valriekstiem, gan ļoti arī ar  eksotiskiem kokiem. Sulu koku parkā turpmāk būs arī tādi reti koki kā Betula chichibuensis bērzi, kas aug tikai vienā salā Japānā un ir apdraudēta suga.

Prieks, ka pašvaldības līdzfinansējums palīdz ne tikai izveidot mazus projektus un biznesa idejas, bet var kļūt par vienu no pamatakmeņiem arī lielu pasaules mēroga projektu iesākumam.

Paldies īpašniekiem par ielūgumu un iespēju līdzdarboties, ceļā uz  pirmo Eiropā un, iespējams, pasaulē Sulu koku parku, kurš būs gan apskates objekts tūristiem, gan arī mazs solis pretī zaļākai Latvijai.  

Novēlam izdošanos ceļā uz lielo sapni!

Informāciju sagatavoja 

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto

Sandra Pētersone,

Aija Kramiņa