2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Līnijdeju kolektīva ‘’Stand up’’ 20 gadu jubilejas koncerts ’’Atmiņu virpulī’’

Līnijdeju kolektīvs “Stand up” no Gaujienas atzīmēs 20 gadu jubileju.

Gaujienas tautas namā 3.jūnijā plkst. 19.00 norisināsies līnijdeju kolektīva ‘’Stand up’’ 20 gadu jubilejas koncerts ’’Atmiņu virpulī’’.

Laikā , kad Latvijā ienāca „country” stils arī Gaujienā tika nodibināts līnijdeju kolektīvs “Stand up”. Kolektīvs aktīvi darbojas jau vairākus gadus un kopumā ir apgūtas vairāk nekā 500 dejas.

Šobrīd “Stand up” apvienojušās astoņas aktīvas, radošas dejotājas, kuras vieno mīlestība pret līnijdejām, bet tā vadītāja ir Dace Ķelpe. Kolektīvs ir piedalījies dažādos līnijdeju pasākumos Alūksnē, Lejasciemā, Valkā, Valmierā, Apē, Trapenē, Virešos, Palsmanē un Smiltenē. Ļoti jauka sadarbība ir izveidojusies ar Igauniju kolektīviem – Harglas, Misso, Lahedas, Lullemae, Vastselīnas. Tāpat “Stand up ” 2018. gadā piedalījās Starpnovadu līnijdeju un mūsdienu deju grupu saietā “Mūsdienu un Līnijdeju Ritmos’’  Viļakā. Arī Gaujienā tiek organizēti līnijdeju kolektīvu mācību semināri un kopš 2004. gada, vasarās tiek rīkots līnijdeju festivāls.

“Dejotājas aktīvi un ar izdomu iesaistās dažādos vietējos un novada pasākumos. “Stand up” veido draudzīgas līnijdejotājas ar jau zināmām tradīcijām un veselīgu humora devu, tādēļ ikviens tiek aicināts pievienoties un vienoties dejā,” norāda L. Poševa un atgādina, ka līnijdejas ir paredzētas visām vecuma grupām un gaumēm.

Vietējā publika labi zina, ka “Stand up” dejotājas prot pārsteigt skatītājus arvien no jauna, kā savu enerģiju un dzīvesprieku, tā ar piemeklētiem deju soļiem un iespaidīgiem tērpiem.

Savukārt pēc jubilejas koncerta muzicēs Arnis Graps, kurš Gaujienā ieskandinās vasaras sezonas ballīšu sākumu.

Laima Poševa

Gaujienas tautas nama vadītāja

Foto: no Gaujienas tautas nama arhīva