2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

LUCAS 2022 apsekojums: Zemes lietojuma un zemes seguma statistiskais apsekojums

Apsekojums notiks no 2022. gada maija līdz oktobrim.

Apsekojumā Latvijā ir iekļauti 3385 punkti. Punkti var atrasties visos zemes seguma veidos (aramzemē, zālājos, meža zemēs, apbūvētās teritorijās, transporta tīklos utt.). Apsekotāji nosaka zemes seguma un lietojuma veidu, zālājus, meliorācijas esamību un ainavas struktūras elementus.

Vienlaikus 717 punktos tiek paņemts augsnes virskārtas paraugs. Paraugs tiek analizēts laboratorijā un izmantots ar vides faktoru novērtēšanu saistītiem mērķiem, piemēram, Eiropas augšņu karšu atjaunināšanai, augsnes modeļu validācijai un organiskas izcelsmes oglekļa satura noteikšanai augsnē, kas ir būtisks klimata pārmaiņu ietekmes faktors.

Trīsdesmit punktos tiek paņemts augsnes papildu paraugs, lai analizētu augsnes bioloģisko daudzveidību.

Apsekotājs darbojas saskaņā ar precīzām instrukcijām, lai kartētu un nofotografētu izvēlēto punktu, radot pēc iespējas mazāk traucējumu un nebojājot augu segu, kas atrodas punktā.

Ja nepieciešams, apsekotājs varēs uzrādīt ID karti un Eiropas Komisijas Statistikas dienesta EUROSTAT parakstītu akreditācijas vēstuli.

Apkopotā informācija tiks izmantota tikai Eiropas mēroga statistikas apkopošanai, un tā neatspoguļos nekādus personiska rakstura datus vai datus par zemes īpašumu. LUCAS 2022 apsekojuma dati netiks izmantoti lauksaimniecības subsīdiju kontrolei, un tie nav piemēroti šādam mērķim.

Lai iegūtu papildu informāciju par LUCAS, lūdzu, apmeklējiet atbilstošo nodaļu interneta vietnē http://ec.europa.eu/eurostat/web/lucas/overview

Atvainojamies par iespējami sagādātajām neērtībām un traucējumu!

 

SIA “Vides eksperti”

Ganību dambis 24D-25, Rīga, LV-1005, Latvia

Reģ. Nr.: 40003820612

E-pasts: [email protected]

www.videseksperti.lv