2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mākslinieces Aijas Jasūnas izstāde  ’’Sajūtu Impresijas’’

 

Izstāde apskatāma no 2021.gada 18.septembra līdz 20.novembrim, Gaujienas Tautas nama mazajā zālē.

Māksliniece beigusi Latvijas Valsts Mākslas Akadēmijas Interjera un Dizaina nodaļu, ir Dizaineru savienības biedrs. Aija ir bērnu grāmatu ilustratore un dizainere. Bērnu grāmatas ar viņas zīmējumiem, kuru skaits iesniedzas jau piecos desmitos, priecējušas un turpina priecēt bērnus ne tikai Latvijā, bet arī visā plašajā pasaulē.

Aijas māksliniecisko darbību caurvij mīlestība uz Dievu, cilvēkiem un pasauli kopumā. Viņu interesē viss jaunais, viņai patīk radoši eksperimenti un dažādu izteiksmes formu meklējumi. Šoreiz māksliniece atklājas gleznotājas ampluā. Viņa piedāvā iepazīt savas garā saņemtās emociju impresijas, kas materializējušās gan oriģināltehnikā veidotos Art Deko stila darbos, gan dažādu druku krāsu dizainos. Klasiskais baltais ar 3D efektu, zelts un perlamutrs kā izteiksmes līdzekļi palīdz īstenot Aijas ieceri. Mākslas darbiņi garā radnieciskos interjeros ienesīs prieku, gaišumu un cerību, ko māksliniece ielikusi katrā savas otas triepienā.

Apmeklējot izstādi , aicinām ievērot visus  valstī noteiktos epidemioloģiskos nosacījumus. Iepriekš piesakoties pa tālruni 26179320

Informāciju sagatavoja:
Laima Poševa
Gaujienas tautas nama vadītāja