2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Marta Marksa Valmierā kļūst par Latvijas čempioni vieglatlētikā telpās

Lielisku panākumu Valmierā esošajā Jāņa Daliņa manēžā sestdien sasniegusi smilteniete Marta Marksa, kura ar valsts sezonas labāko rezultātu triumfēja 60 metru barjerskrējienā Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās. Atzīstamus startus aizvadīja arī 60 metru skrējējs Ginters Ķelps un tāllēcējs Jorens Miķelsons.

 

Šī gada Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās norisinājās pērn atklātajā Jāņa Daliņa vieglatlētikas manēžā, kas kopā ar stadionu ir modernākā šī sporta veida bāze Baltijas valstīs. Sacensības risinājās divu dienu garumā, pulcējot virkni labāko mūsu valsts vieglatlētu. Dalībnieku vidū bija arī trīs Smiltenes novada vieglatlēti.

 

Galvenās cerības tika saistītas ar 60 metru barjerskrējēju Martu Marksu, kura februāra sākumā triumfēja šeit notikušajā “Sportland” kausa izcīņā. Galvenā Marksas konkurente, nestartējot sezonas tā brīža līderei Kristīnei Blaževičai un Paulai Sprudzānei, bija par gadu jaunākā Saldus skrējēja Daniela Lasmane (personiskais rekords 8,60 sekundes).

 

Lielajā finālskrējienā Marta Marksa pēc nelielas aizkavēšanās startā, distancē bija ļoti pārliecinoša. Trenera Guntara Marksa audzēkne visai ātri ieguva līderpozīciju, ko līdz finišam tikai nostiprināja. 19 gadus jaunā sprintere izcīnīja savu pirmo Latvijas elites čempiones titulu telpās.

 

Marksa finišēja pēc 8,53 sekundēm, kas ir jauns sezonas labākais rezultāts starp visām Latvijas vieglatlētēm šajā distancē. Pie tam viņa laboja arī savu personisko rekordu. Otro vietu izcīnīja Daniela Lasmane no Saldus (8,70 sekundes), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa liepājniece Krista Sprūde (9,01 sekunde).

 

60 metru skrējienā vīriem 28 dalībnieku konkurencē lielajam finālam spēja kvalificēties gaujienietis Ginters Ķelps. Trenera Guntara Marksa audzēknis priekšskrējienā ieņēma trešo vietu ar rezultātu 7,16 sekundes. Sasniegtais rezultāts tikai par simtdaļu atpalika no Ķelpa personiskā rekorda. Lielajā finālā Ginters finišā ieskrēja astotajā pozīcijā, sasniedzot jaunu personisko rekordu – 7,14 sekundes. Uzvaras laurus plūca par trim gadiem vecākais salaspilietis Rinalds Valts Zariņš (6,87 sekundes).

 

Jorens Miķelsons bija viens no 15 dalībniekiem tāllēkšanas vīru sacensībās. Formāts paredzēja no sākuma aizvadīt trīs lēcienu sēriju, pēc kuras astoņu labāko rezultātu īpašnieki turpina sacensības finālā, veicot vēl trīs mēģinājumus.

 

Trenera Ingara Grēna audzēknis Miķelsons pirmajā mēģinājumā aizlēca 6 metrus un 27 centimetrus tālu. Otrajā mēģinājumā viņa sasniegtais rezultāts bija par vienu centimetru tuvāks. Tikmēr izšķirošais trešais lēciens par vietu finālā netika ieskaitīts. Sacensību noslēgumā Jorens ieņēma desmito vietu. Līdz iekļūšanai finālā pietrūka septiņi centimetri. Par valsts čempionu kļuva pieredzējušais Jānis Leitis, kura rezultāts labākajā no mēģinājumiem – 7 metri un 35 centimetri.

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Tālrunis: +371 26255435                                                         

Elektroniskā pasta adrese: [email protected]