2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mītiņu Ukrainas atbalstam norises vietas Smiltenes novadā

Latvijas Pašvaldību savienība aicina visus Latvijas iedzīvotājus, trešdien, 2.martā, plkst. 18.00 vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu. 

Smiltenes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus paust savu viedokli, pulcējoties mītiņiem Ukrainas atbalstam, pievienojoties tiem daudzajiem tūkstošiem citu valstu iedzīvotāju, kuri pēdējo dienu laikā arī ir vienojušies līdzīgās atbalsta akcijās par neatkarīgu Ukrainu, nosodot Krievijas iebrukumu. 

Trešdienas vakarā, plkst. 18.00 , būs iespēja pulcēties organizētos atbalsta mītiņos pie pagasta pārvaldēm un tautas namiem. (Smiltenes tehnikums rīko akciju agrāk plkst.  Iedzīvotāji aicināti ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju.  

Atgādinām, ka Ministru kabinets 24.februāra ārkārtas sēdē  mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

!!! Izmaiņas Smiltenes tehnikuma rīkotajā atbalsta akcijā Ukrainai. Tā notiks šodien plkst. 13.00 nevis 16.00 tā kā tika ziņots iepriekš. Nedaudz agrāk plkst. 17.30 atbalsta pasākums notiks arī Gaujienas pagastā. Pārējās vietās pasākumu norises laiks plkst. 18.00.