2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Mūžībā aizgājis ilggadējais Trapenes pagasta padomes priekšsēdētājs, Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Apes novada domes priekšsēdētājs Jānis Liberts

Ar dziļu līdzjūtību tuviniekiem, draugiem un kolēģiem – mūžībā aizgājis ilggadējais Trapenes pagasta padomes priekšsēdētājs, Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Apes novada domes priekšsēdētājs Jānis Liberts.

21.07.1961.-28.12.2021.   

 

elpoju savu zemi

tā ir lielākā atzīšanās mīlestībā

un dziļākā

piederības sajūta

 

elpoju savu zemi                                                                  

savas debesis savus mežus

savus vējus un arī tos caurvējus

kas piederas pie

manas zemes būtības

 

elpoju savu zemi –

laimīgi un nelaimīgi sāpīgi un smeldzīgi

cerīgi un mūžīgi…

/M. Laukmane/

 

Ziemas balto mieru un klusumu negaidīti iekrāsojusi sēru ziņa – Mūžības ceļos devies sabiedrības dvēsele, harizmātiska personība – Jānis Liberts.

Savu darba mūžu Jānis Liberts ir nesavtīgi atdevis Trapenes pagasta un vēlākos gados Apes novada cilvēkiem.

Būdams Alūksnes puisis, savu pirmo darba vietu pēc aroda apguves ieguva Trapenes pagastā celtniecības sektorā, kā darbu vadītājs. Jāņa prasīgums, disciplīna, atbildība par darāmo darbu, sasniedzamais rezultāts, bija tās vērtības, kas tika novērtētas līdzcilvēku vidū un 80-ajos gados tiek ievēlēts par Trapenes pagasta izpildkomitejas priekšsēdētāju. Apzinoties sava darba nozīmīgumu, Jānis iegūst jurista kvalifikāciju, lai ar savu redzējumu varētu izprast un precīzāk pārvaldīt pašvaldības jomu. Iegūstot nedalītu cieņu, Jāni, sākoties neatkarības gadiem, ievēlē par Trapenes pagasta padomes priekšsēdētāju līdz brīdim, kad 2009.gadā veidojas novadu reforma un Trapene iekļaujas Apes novada sastāvā, kur Jānis kļūst par domes priekšsēdētāja vietnieku un atbild par novada sociālo jomu, kā arī savu dzīves un līdzšinējā darba vietu, Trapenes pagastu. Viņa vadībā Trapenes pagasts attīstījās ar sakārtotu infrastruktūru. Viņš  vienmēr rūpējās par izglītības, kultūras, sporta, sociālo  un citu iestāžu attīstību. Kā saka paši trapenieši – “Ar lielu atbildību Jānis vadīja pagasta dzīvi, lai ikkatram Trapene būtu Māja ar lielo burtu, kur ērti un patīkami dzīvot un vienmēr gribas atgriezties. Viņa paveiktais ikvienu no mums turpinās uzrunāt katrā solī mūsu pagastā, mudinot īstenot viņa izlolotās ieceres un turpināt iesāktos labos darbus. Jānim aizejot mūžībā, pieminam to, ko viņš paveicis Trapenes pagasta un visu mūsu labā.” No 2017. gada Jānis Liberts apzinīgi vadīja visu Apes novadu, domājot par tā attīstību katrā teritorijā.

Savā brīvajā laikā Jānis spēlēja tenoru, sportoja, rūpējās par piemājas dārzu, bet ziemas mīļākā nodarbe bija azartiska spēle Trapenes hokeja laukā. Viņa lepnums un mīlestība piederēja ģimenei – sieva Inga, meita Kristīne un dēls Edgars ar savām otrām pusītēm, bet īpaši vienmēr Jānis lepojās ar saviem mazbērniem. Viņš bija lielisks Opis (tā viņš pats sevi un mazbērni dēvēja), kurš saviem mīluļiem sniedza bezgala lielu mīlestību un atbalstu.

Ir cilvēki, kuru soļi neaiziet, neapklust, neizgaist, jo zemes mūžs bijis piepildīts nesavtīga darba sava pagasta un novada nākotnei.

 

Pateicībā par ilgajiem, piepildītajiem darba gadiem Tavi bijušie kolēģi Apes novada domē un Apes novadā.