2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

No 10. oktobra izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Smiltenes novadā

Pasažieru ērtībām no šī gada 10. oktobra būs nelielas izmaiņas dažos reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Smiltenes novadā virzienos uz Launkalni, Gaujienu un Variņiem, precizējot septembrī uzsākto reisi izpildes.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5421 Smiltene–Krūklanti–Launkalne–Mežciems–Pamatskola autobuss rīta reiss, kas līdz šim no Smiltenes izbrauca plkst. 05.54, turpmāk uzsāks braukt astoņas minūtes agrāk – plkst. 05.46 un mācību gada laikā kursēs no pirmdienas līdz piektdienai.

Savukārt reģionālās nozīmes maršruta nr. 5424 Smiltene–Ķieģeļceplis–Launkalne–Smiltene reisā, kur autobuss plkst. 16.10 izbrauc no Smiltenes, pasažieri turpmāk varēs iekāpt un izkāpt arī pieturā “Brantu pagrieziens”.

Divos eksperimentālajos maršrutos būs izmaiņas kustību sarakstos.

Maršrutā nr. 5429 Gaujiena–Smiltene–Trapene–Gaujiena autobusi dažos reisos kursēs nevis no pieturas “Gaujiena”, bet no pieturas “Vireši” un izbrauks nedaudz vēlāk:

  • rīta reiss no pirmdienas līdz piektdienai mācību gada laikā būs 3 minūtes vēlāk – plkst. 07.23 (iepriekš plkst. 07.20);
  • pēcpusdienas reiss otrdienās, trešdienās un piektdienās mācību gada laikā būs 15 minūtes vēlāk – plkst. 15.50 (iepriekš plkst. 15.35);
  • vakara reiss pirmdienās un ceturtdienās mācību gada laikā būs 8 minūtes vēlāk – plkst. 17.23 (iepriekš plkst. 17.15);
  • pēcpusdienas reiss pirmdienās un ceturtdienās mācību gada laikā būs desmit 10 minūtes vēlāk – plkst. 14.20 (iepriekš plkst. 14.10);
  • savukārt vakara reisam, kur autobuss no Smiltenes izbrauc plkst. 19.00, galapunkts turpmāk būs pietura “Vireši” (iepriekš – pietura “Gaujiena”).

Vēršam uzmanību, ka maršrutā nr. 5431 Smiltene–Variņi–Smiltene–Ķempu skola–Smiltene autobusi, kas no Smiltenes izbrauc plkst. 07.20 un plkst. 14.35, turpmāk neapstāsies pieturā “Variņu pamatskola”, kā arī autobuss, kas līdz šim pirmdienās un ceturtdienās mācību gada laikā no Smiltenes izbrauca plkst. 13.26, sāks kursēt par dažām minūtēm vēlāk – plkst. 13.30.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 6611 Smiltene–Vidaga–Smiltene izmainīts pieturu saraksts, kurās autobuss apstāsies:

  • reisos no Smiltenes plkst. 07.40 un plkst. 14.55 autobuss pieturēs pieturā “Mēri”, kas atrodas ciemata teritorijā, bet ne “Mēri” pa ceļam uz apdzīvoto vietu, kā arī apstāsies pieturā “Palsmanes kapi”, kas atrodas tuvāk Lankaskalnam;
  • autobusi, kas plkst. 06.37 un plkst. 14.55 izbrauc no Smiltenes, turpmāk neapstāsies pieturā “Gaujiena”, bet pasažieri varēs iekāpt vai izkāpt pieturās “Strapiņi”, “Dobuļi” un “Džindžas”.

Arī reģionālās nozīmes maršruta nr. 6596 Smiltene–Rauza–Variņi–Smiltene dažos reisos autobusi turpmāk neapstāsies pieturā “Mēri”, kas atrodas uz ceļa, kas ved uz apdzīvoto vietu, bet apstāsies pieturā “Mēri”, kas atrodas ciemata teritorijā.

Autotransporta direkcija arī informē, ka reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5520 Valka–Pedele–Ērģeme vakara reisi – plkst. 17.50 no Valkas un plkst. 18.25 no pieturas “Ērģeme” – būs sezonāli un tiks izpildīti tikai no 1. maija līdz 30. septembrim (nevis līdz 31. oktobrim, kā iepriekš), jo ir saistīti ar rīta reisiem ar tādu pašu sezonalitāti.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA “VTU Valmiera”. Izmaiņas Autotransporta direkcija saskaņojusi ar Vidzemes plānošanas reģionu.

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Papildu informācijai:

Sanita Heinsberga

VSIA Autotransporta direkcija

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 67356129

E-pasts: [email protected]