2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nodarbības psihologa vadībā vecākiem, kuri audzina pusaudžus

Aicinām pieteikties nodarbībām vecākus, kuri audzina pusaudžus!

Nodarbības tiek organizētas ar mērķi informēt par riska faktoriem, kas negatīvi ietekmē veselību, izglītot vecākus par bērnu attīstību kopumā, informēt par psiho emocionālām kopsakarībām, raksturot psiho emocionālās attīstības tālāko ietekmi uz mācību darbu skolā, attiecībām ar vienaudžiem.

Nodarbības vada psiholoģe Dace Gailīte.

 

 Nodarbību veids  Kur?  Kad?  Cikos?
 Klātiene Bērnu un ģimenes atbalsta centrs,
Galdnieku iela 10b, Smiltene
Pirmdien 
13.01.2023.
 Plkst. 16.00-18.00
(trīs nodarbības)

Vairāk informācijas par nodarbību norisi, kā arī pieteikšanās uz nodarbībām, zvanot pa tālruni 28631993 vai 64707573.

Papildus informācija:

Nodarbības  sniedz vecākiem izpratni par to, kas pusaudžiem vecumposmā (aptuveni 10 līdz 16 gadi) ir svarīgs, kas ar viņiem notiek un kā veidot veiksmīgu sadarbību ar bērniem, lai viņi kļūtu par nobriedušiem un veselīgiem pieaugušajiem.

Kursa laikā saņemsiet atbildes uz šiem un citiem jautājumiem:

  • Pusaudzis vairs nav mazs bērns, taču arī ne pieaudzis. Ko atļaut un ko nē? Kādā veidā noteikt robežas, ja agrākās metodes vairs nestrādā?
  • Vēlos, lai man ar pusaudzi būtu labas, emocionāli tuvas attiecības. Kā ar pusaudzi sarunāties? Kā izteikt kritiku, nesabojājot attiecības?
  • Pusaudzim nav draugu vai ir sarežģītas attiecības ar vienaudžiem. Vai un kā es varu viņu atbalstīt?
  • Pusaudzis tik daudz ko grib darīt atšķirīgi no mums, vecākiem, bieži ir opozīcijā, protestē. Cik daudz protestēt ir normāli?
  • Pusaudža seksualitāte. Kāda seksuālā uzvedība ir atbilstoša, kāda nē? Kas ir sekstings? Vai sarunas ar pusaudzi par seksualitāti nepamudinās viņu ātrāk iesaistīties seksuālās attiecībās?
  • Pusaudzis ir noslēgts un es nezinu, kā viņš jūtas. Ko darīt, ja neesam pieraduši runāt par emocijām?
  • “Uzsprāgstam” mēs visi – gan pusaudzis, gan vecāki. Kā palīdzēt sev un pusaudzim izpaust emocijas tā, lai nekaitētu ne sev, ne citiem?
  • Kā jūtas pusaudža vecāks? Kā parūpēties par sevi?

Apmācību kursa laikā tiek izmantotas dažādas darba metodes – uzdevumi pāros un grupās, situāciju izspēlēšana, diskusijas, tiek uzdoti arī mājas darbi apgūtā nostiprināšanai, kā arī vecākiem ir iespēja dalīties un dzirdēt citu dalībnieku pieredzi.

 

Vanda Jurita Markova

Digitālā mārketinga un komunikācijas speciāliste