2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Norisinājušās orientēšanās sacensības “Cēsu Rudens”

17. septembrī Cēsu novadā netālu no Raiskuma jau 55. reizi notika orientēšanās sacensības “Cēsu Rudens”. Tradicionāli sacensību pirmajā dienā bija “Cēsu Rudens 2022” –  garā distance individuālajās ieskaitēs.

Tieši šajā Raiskuma apvidū 1996. gadā notika Pasaules kausa posms, kas noteikti bija nozīmīgs orientēšanās sporta notikums visā Baltijā, īpaši izceļot Igaunijas orientieristu panākumus – Sikstena Silda (Sixten Sild) uzvaru un Kaljus Kuli (Kaljus Kulli) trešo vietu  garajā distancē. Tomēr jāatzīst, ka pēdējos gados Raiskuma apvidus, kas ietilpst Gaujas Nacionālajā parkā, nav ticis aktīvi izmantots orientēšanās sacensībām. Lai arī vietām apvidum ir raksturīga salīdzinoši slikta skrienamība, tomēr mežs kopumā ir maz cietis no mežistrādes darbiem.

Raiskuma apvidus var lepoties ar skaistiem un ātriem priežu mežiem, kas mijas ar ierobežotas skrienamības lapu koku apgabaliem, nelieliem purviņiem un grāvjiem. “Cēsu Rudens 2022” karte sagatavota 2022. gadā. Apvidū ir salīdzinoši bagātīgs ceļu un stigu tīkls. Apvidum arī raksturīgas izteiktas un lielas reljefa formas.  Šoreiz sacensību centrs bija netālu no  Gaujas tilta, pie Strautiņu mājām. 

Vīriešu elites sportistiem bija jāveic 14,10 km gara distance, bet dāmām – 9,90 km. 

Uzvara vīru elites grupā Ilgvaram Caunem (Azimuts OK-Sm BJSS), kurš aiz sevis atstāja Aināru Drozdu (Meridiāns) un Kristapu Jaundzemu (OK Saldus).

Rezultāti: https://ej.uz/meridians

GPS sekošanas atkārtojums: https://otracker.lt/

Garajā distancē uzvaras izcīnīja arī Austris Kalniņš M-20,  Ieva Godiņa W-45 un Videga Liepiņa W-55.  Otrā vieta Aldim Lapiņam M-70 un trešā vieta Uvim Sproģim M-18.

Foto: Zanda Stabiņa

Informāciju sagatavoja:

Māris Stabiņš