2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidroti Smiltenes novada pašvaldības rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti

Noskaidroti Smiltenes novada pašvaldības rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistākajiem, Ziemassvētku noskaņās izrotātajiem un noformētajiem objektiem Smiltenes novadā 2021.gada Ziemassvētkos atzīti – krāsainais Didža Laķa un Megijas Kainaizes ģimenes īpašums Skolas ielā 3, Lobērģos, oriģinālais Elstiņu ģimenes īpašums Līvānu ielā 7, Variņos, krāšņais Kozlovsku ģimenes īpašums Pilskalna ielā 10, Smiltenē, gaumīgais Bērziņu ģimenes īpašums Dzirnavu ielā 7, Apē, elegantais Bediķu ģimenes īpašums Ābeļu ielā 4, Mēros un burvīgais Ilvas Sāres ģimenes īpašums Pasta ielā 34, Apē.

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada pašvaldības – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki.

Akcijas mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 9. janvārī un, balsošanā kopsummā tika izvirzīti 32 īpašumi, no tiem 8 iedzīvotāju pieteiktie un 24 darba grupas izvirzītie.

Smiltenes novada pašvaldības Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Pirmo gadu akcija tika organizēta arī Smiltenes novada jaunajās teritorijās. Patiess prieks par ikvienu dalībnieku, jo ikviena dalībnieka veikums ir īpašs ar savu stāstu. Patiesībā izvirzīt dalībniekus bija diezgan grūti, jo izgaismotie īpašumi bija ļoti atšķirīgi un daudzveidīgi. Apbraukājot novadu, varēja sajust īsto, brīnumaino Ziemassvētku sajūtu un gaisotni. Lepnums, ka Smiltenes novads Ziemassvētkos bija tik skaisti izrotāts!”

“Prieks par šī gada kuplo dalībnieku skaitu, ko, protams, sekmē arī novadu apvienošanās, akcijas teritoriālajai platībai kļūstot lielākai. Smiltenes novadā mājas, pagalmi, balkoni un dažādi citi objekti ir ļoti krāšņi un ar izdomu izdekorēti. Un tā ir tikai daļa, kas redzama konkursa dalībnieku pulkā – patiesībā viņu ir daudz vairāk, un visiem gribas teikt lielu Paldies. Īpašs prieks par tām sētām, kas piedomājuši pie kaut kā neredzēta un unikāla, par tām, kuras atceries ne tikai nākamajā dienā, bet arī pēc mēneša un vēlāk, un tādu novadā bija gana!” vērtē darba grupas dalībniece Linda Šūlmeistere.

Smiltenes novada pašvaldības Apes pilsētas vides dizainere Dina Semjonova pateicas akcijas dalībniekiem: “Bildes neatspoguļo to, kāds skaistums bija dabā. Smiltenes novads bija skaisti izrotājies svētkiem. Prieks, ka bija  daudz pašu veidotu dekoru “rozīnīšu”, kas svētku rotājumus padara košākus un arī iedvesmo kaimiņus kaut ko uzmeistarot. Tas rada prieku sev un citiem! Paldies ikvienam akcijas dalībniekam – velsim Ziemassvētku noskaņas skaisto “piku” nākamgad vēl krāšņāku! Lai izdodas mums visiem kopā!”

Raunas pagasta kultūras darba organizatore Linda Vecgaile priecājas par katru izrotāto īpašumu: “Bija liels prieks iepazīt jauno Smiltenes  novadu. Patīkamu pārsteigumu radīja Smiltenes pilsētas krāšņi izrotātās viensētas. Māju īpašnieki bija ļoti centušies! Es nokļuvu pasakā! Visiem izvirzītiem kandidātiem – liels paldies par Jūsu ieguldījumu, izdomu, rotājot pagalmus, ēkas, balkonus, nojumes. Prieks par Raunas pagasta un Rozes ciema iedzīvotāju iesaistīšanos akcijā. Lai nākamais gads atnes jaunus izaicinājumus, radošumu un radītprieku!”

Smiltenes novada pašvaldība pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un balkonus, kas radīja īpašu svētku sajūtu Smiltenes novadā, padarot Ziemassvētku laiku gaišāku gan sev, gan apkārtējiem. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajā vietnē.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvi iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

 

Akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”

darba grupa