2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks preses konference par skolēnu vasaras nodarbinātību un atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem

Pirmdien, 2. maijā, plkst. 13.00 Labklājības ministrija (LM) un Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Zoom platformā rīkos preses konferenci par skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma norisi šī gada vasaras brīvlaikā un NVA atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Preses konferencē piedalīsies labklājības ministrs Gatis Eglītis, NVA direktore Evita Simsone, kā arī darba devējs – uzņēmuma “Maxima Latvija” pārstāvis. 2021. gada vasarā “Maxima Latvija” sadarbībā ar NVA bija izveidojis visvairāk darba vietu skolēniem – 370.

“Eiropas Savienībā un arī Latvijā jauniešu bezdarbs joprojām ir problēma, tomēr ir daudz vieglāk to nevis dzēst to kā ugunsgrēku, bet novērst saknē. Vasaras nodarbinātība jauniešiem ir lieliska iespēja caur kuru jaunieši var gūt savu pirmo darba pieredzi, saprast, kas patīk un kas nē – tādā veidā veidot apzinātāku karjeras izvēli. Pēc skolas gaitu pabeigšanas ejot pie potenciālajiem darba devējiem vai veidojot savu uzņēmumu iet jau ar kādu noteiktu darba pieredzi, kur gan palīdzēs iemaņu un noteiktu prasmju ziņā”, uzsver labklājības ministrs Gatis Eglītis.

NVA direktore Evita Simsone: “Pirmo reizi nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā NVA skolēniem piedāvāja pirms 18 gadiem – 2004. gadā, toreiz ar darbu nodrošinot 3 225 jauniešus. Gadu gaitā vasaras nodarbinātības pasākums kļuva ļoti populārs un pieprasīts gan skolēnu, gan darba devēju vidū. Pērn darba devēji skolēniem bija izveidojuši 7661 valsts līdzfinansēto darba vietu, vasaras mēnešu laikā nodarbinot 7925 skolēnus. Piedaloties NVA vasaras nodarbinātības pasākumā, jaunieši ne vien iegūst darba prasmes, iemaņas un pieredzi, bet arī profesionālajā nākotnē ļoti noderīgu praktisku priekšstatu par darba tiesiskajām attiecībām. Šobrīd, kad daudzi Ukrainas civiliedzīvotāji nonākuši Latvijā, meklējot patvērumu no kara, mūsu pienākums – sniegt maksimālu atbalstu viņiem, tostarp esam veikuši izmaiņas arī skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma norisē, piedāvājot Ukrainas civiliedzīvotāju bērniem iespēju vasara mēnešos strādāt pie Latvijas darba devējiem. Pašlaik pēc atbalsta darba meklēšanā NVA ir vērsušies 2944 Ukrainas civiliedzīvotāji.”

 

Pieteikties dalībai preses konferencē mediju pārstāvjus aicinām elektroniski šeit: https://forms.gle/WFa126tonfrF7Y128. Pēc pieteikšanās uz Jūsu norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīta preses konferences Zoom saite.

Informāciju sagatavoja:

Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331829, [email protected]