2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks tikšanās ar pasaku stāstnieku Raiti Zapacki

Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa aicina uz tikšanos ar pasaku stāstnieku Raiti Zapacki 18.aprīlī plkst. 11.30. Tikšanās notiks Smiltenes Kultūras centra mazajā zālē.
Nodarbības laikā skolēni izzinās latviešu tautas un pasaules pasaku vēsturi, kā arī iedziļināsies latviešu tautas pasakas lasījumos un sarunā par pasakās ieslēpto latvietības kodu un tēliem – gļēvuļiem un varoņiem, ko tie mums māca. Skolēni ieskatīsies latviešu pasaku autoru daiļradē.
Raitis Zapackis ir Latvijas Radio «Klasika» ētera balss un personība, TV3 laika ziņu vadītājs. Viņa veidotais projekts “Pasakas” (Pasakas.org) divu gadu laikā sociālajos tīklos piesaistījis vairāk kā 10 000 cilvēku uzmanību.
Par projekta “Pasakas” pirmsākumiem Raitis stāsta: “Atšķirībā no lielas daļas cilvēku, kuri pandēmijas laiku pārdzīvoja ļoti grūti, man tas bija iespēju laiks. Sākoties ierobežojumu periodam, es biju spiests atcelt koncertu sēriju – franču programmas pirmatskaņojumu. Visa kultūras dzīve tika apstādināta. Tajā laikā katrs mākslinieks meklēja, kā sevi nodarbināt… Manas darbības laikā daudzi mani kolēģi bija teikuši, ka man esot tāda balss, ka es varētu lasīt priekšā kaut vai telefona grāmatu, un būtu interesanti klausīties. Domāju, iespējams, tas ir veids, kā es varu mēģināt sevi realizēt laikā, kad kultūras jomā nav lielas aktivitātes. Man ļoti patīk strādāt ar balsi – tas ir brīnišķīgs instruments, ar kuru var izdarīt neizsakāmi daudz.
Projekts “Pasakas” aizsākās ar to, ka es savā Facebook kontā ieliku Viļa Plūdoņa dzejoļa lasījumu. Cilvēkiem patika – bija negaidīti liela atsaucība. Domāju, labi! Ierunāju un publicēju Hansa Kristiana Andersena pasaku “Karaļa jaunais tērps”. Arī uz to bija liela sabiedrības iesaiste un atsaucība. Rezultātā es nolēmu izveidot Facebook lapu “Pasakas”.”
Vietu skaits ierobežots, aicinām iepriekš pieteikties pa tālruni 20047831 vai e-pastā [email protected].
Pasākuma laikā tiks fotografēts bibliotēkas publicitātes nodrošināšanai.
Tikšanās ar Raiti Zapacki notiks Bibliotēku nedēļas laikā, kas šogad norisinās no 17. līdz 23.aprīlim un tās vadmotīvs ir “Svinam kopā!”.

 

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre