2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks tikšanās ar rakstnieci Daci Judinu un komponistu Arturu Nīmani

Smiltenes bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci, žurnālisti, dziesminieci Daci Judinu un komponistu, dzejnieku Arturu Nīmani 7.oktobrī plkst. 18.00 Smiltenes Kultūras centra Mazajā zālē.

Jau vairāk kā desmit gadu garumā esam iepazinuši ironiskos detektīvromānus, kuru noslēpumiem apvītie sižeti krājušies ilgus gadus strādājot žurnālistikā. Dacei Judinai sakrājies tik daudz sižetu, cilvēku rūpīgi glabāto noslēpumu, dažādu sazvērestības teoriju, neticamu kopsakarību, kas tā vien laužas ārā un prasās, lai tās izstāsta. Jau ar pirmo romānu „Tik vienkārši” (2010) pazīstamā žurnāliste, redaktore un režisore Dace Judina apliecina, ka latviešu literatūrā ieskanējusies jauna balss, kas uzrunā plašu lasītāju loku un atdzīvina mūsu rakstniecībā jau panīkušo detektīvromānu žanru. Par aizraušanos ar kriminālromāniem pati Dace Judina saka: „Detektīvs ir labs žanrs – sabiedrības spogulis. Mūsdienu detektīvi ir kā pasaka pieaugušajiem, kurā parādīt to, kas notiek valstī, to, ko reizēm kā aktīvais žurnālists nevari rakstīt, jo – vai nu to vienkārši nenodrukās, vai arī, ja nodrukās, tad tu par to „norausies”… Un krimiķis ir lipīgs. Gan tad, ja esi lasītājs, gan tad, ja raksti pats…”
Arturs Nīmanis liepājnieks ar jūras vēju matos, sapņiem sirdī un mūziku pirkstu galos. Rakstnieces mudināts komponists uzsāka rakstīt. Tā aizsākās kopīgo darbu saraksts. Pēc sešām kopā ar sievu sarakstītām grāmatām vairs nav īsti skaidrs, kura radošā līnija ir dominējoša – rakstniecība, vai mūzika. Visam paralēli iet māksla jeb dizains. Arturs Nīmanis veido dizainu grāmatu vākiem jau kopš pirmās kopīgi sarakstītās grāmatas ar sievu 2014. gadā – “Divi. Pusnakts sarunas”.
Visi, kurus interesē, kā top detektīvs un kuri vēlas iejusties izmeklētāja lomā un izbaudīt romantisko ģitāras spēli, kopā izdziedot latviešu spēka dziesmas, ir mīļi aicināti uz pasākumu!

Ieeja brīva.

Informāciju sagatavoja:
Līga Seržante,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre