2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Notikusi uzņēmēju sanāksme Smiltenē

30. marta vakarā Smiltenes novada vidusskolā Smiltenes novada uzņēmēji pulcējās uz tikšanos, lai kopā ar uzņēmējdarbības speciālistiem un novada vadību pārspriestu esošo sadarbību un pašvaldības atbalsta instrumentus.

Diskusijā bija ieradušies dažādu uzņēmējdarbības nozaru un dažādu lielumu uzņēmēji, to skaitā arī tie, kas tikai vēl plāno par uzņēmējdarbības uzsākšanu. Sanāksmes sākumā Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājas vietnieks uzņēmējdarbības jautājumos Modris Apsītis klātesošos iepazīstināja ar esošo pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai. Šo prezentāciju papildināja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas p.i. Madaras Mūrnieces īss ieskats vietas zīmola “Smiltenes novadā sanāk!” lietošanā un par to, kā uzņēmēji to var izmantot savu produktu dizainā un mārketingā. Savukārt izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos Mārtiņš Ulāns prezentēja aktuālos investīciju projektus uzņēmējdarbības veicināšanai.

Pēc īsa un konspektīva ieskata sekoja 90 minūšu gara diskusija draudzīgā gaisotnē. Apjautājot klātesošos par to, kādus pašvaldības atbalsta veidus uzņēmēji ir līdz šim izmantojuši iezīmējās visdažādākie varianti sākot ar uzņēmējdarbības grantu konkursu, bezmaksas apmācībām, semināriem, dalībai pasākumos, izstādēs, tirdziņos un pieredzes apmaiņas braucienos projektu ietvaros, iepirkumos, līdz infrastruktūras un ceļu izbūvei uz uzņēmumu un daudzos citos veidos.

Raksturojot sadarbību ar pašvaldību, uzņēmēji norādīja, ka sadarbība ar pašvaldību lielākoties ir bijusi ļoti laba un operatīva, gūstot atbalstu vai ātru reakciju, kaut arī ir bijuši atsevišķi gadījumi, kad saskārušies ar problēmām vai ne pārāk lielu atsaucību no dažu darbinieku puses.  Turpinājumā tika diskutēts ar kādām problēmām un izaicinājumiem kopumā saskaras uzņēmēji un kā pašvaldība varētu nākt talkā, lai palīdzētu tās risināt.  Uzņēmēji uzsvēra, ka būtu svarīgi palielināt pašvaldības granta maksimālo apmēru, iespējams, atbalstu diferencējot, uzsvēra, cik svarīgi ir rīkot pasākumus uzņēmējiem, lai veicinātu informācijas apmaiņu un tīklošanos, kas sniedzot vērtīgu informāciju un kontaktu, un kā vislielāko problēmu uzsvēra dzīvesvietu akūto trūkumu novadā. Turpinājumā tika apspriestas arī vairākas citas idejas kā veicināt uzņēmējdarbību novadā.

Šī bija pirmā no trim sanāksmēm ar novada uzņēmējiem. Nākamā norisināsies otrdien, 4. aprīlī Apes kultūras namā, savukārt nākamā dienu vēlāk, 5. aprīlī, Raunas pagastmājas otrā stāva zālē. Reģistrācija sanāksmēm šeit un plašāka informācija šeit.

Uz tikšanos nākamajās sanāksmēs!

 

Modris Apsītis

Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājas vietnieks

uzņēmējdarbības jautājumos