2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Orientēšanās sacensībās Lietuvā piedalās arī sportisti no Smiltenes novada

No 23.-26. jūnijam Lietuvā Merkine apkārtnē notika starptautiskās orientēšanās sacensības Takas 2022. Tajās piedalījās arī septiņi Azimuts OK sportisti kā arī Gaujienas orientierists Viesturs Dandens (OK Alūksne).
 
Sacensību pirmajās divās dienās uzvaras grupā M-10 izcīnīja Roberts Zirdziņš. Sacensību trešajā un ceturtajā dienā viņam attiecīgi otrā un trešā vieta. Sacensību kopvērtējumā Robertam uzvara 13 puišu konkurencē otrās vietas ieguvēju pārspējot par 28 minūtēm. https://dbsportas.lt/en/varz/2022057/rezgru/M10?diena=0
 
Panākums arī W-16 grupas sportistei Martai Kalniņai izcīnot trešo vietu 22 meiteņu konkurencē. Martai sacensību ceturtajā dienā kas viņai bija pati veiksmīgākā izdevās nosargāt iepriekšējās dienās izcīnīto vietu un neļaut Polijas sportistei Hurskaya Hannai viņu apsteigt, tomēr arī neizdevās pārspēt Jelgavas orientieristi Ilzi Jumiķi kam otrā vieta kopvērtējumā. Šajā grupā vēl Anete Stabiņa izcīnīja septīto vietu.
 
M-12 grupā Artis Harkins 29 puišu konkurencē izcīnīja 9. vietu.
Trenerim Mārim M-50 grupā 13 dalībnieku konkurencē 8. vieta.
 
W21E grupā Zandai Stabiņai veiksmīgākā bija sacensību trešā diena izcīnot trešo vietu. Sacensību kopvērtējumā Zandai 10. vieta 15 dalībnieču konkurencē https://dbsportas.lt/en/varz/2022057/rezgru/W21E?diena=0
 
MTBO distancē Elites grupā startēja Aivis Zetmanis izcīnot 3. vietu spēcīgajā konkurencē.
 
No sacensībām brīvajā laikā apmeklējām akvaparku Druskinininkai un uzkāpām skatu tornī pie Merkine.
Sacensībās piedalījās vēl viens Smiltenes novada iedzīvotājs Viesturs Dandens (OK Alūksne) no Gaujienas un grupā M-60 izcīnīja 9. vietu 19 dalībnieku konkurencē.
 
Foto: Zanda un Māris Stabiņi.
 
Informāciju sagatavoja:
Māris Stabiņš