2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Par bezsaimnieka kaķu kolonijas realizēšanu Silvas ciemā

Atkārtoti informējam, ka Launkalnes pagasta Silvas ciemā norisinās bezsaimnieka kaķu kolonijas izķeršana. Trīs no noķertajiem kaķiem, iespējams, ir pieraduši pie cilvēku tiešas klātbūtnes, tāpēc  lūdzam atsaukties attēlos redzamo kaķu saimniekus vai jaunus īpašniekus. Šobrīd kaķi atkopjas no gūtajām traumām un infekcijām.

Kā informēts iepriekš, Silvas ielā 20, Silvas ciemā, mita kaķu kolonija. Par to ilgstoši rūpējusies kāda kundze pēc kuras aiziešanas aizsaulē kolonija palikusi bez aprūpētāja. Pamatojoties uz “Dzīvnieku aizsardzības likuma” 8.panta trešo daļu, Smiltenes novada Pašvaldības policija uzsāka bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo kaķu izķeršanu.

Smiltenes novadā, lai samazinātu kaķu nekontrolētu vairošanos, tiek īstenota programma “Noķer, sterilizē, atlaid”, kas periodiski tika lietota arī attiecībā uz šo kaķu koloniju.

Pēc Ministru kabineta noteikumu Nr. 266 “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” 21. punkta – kaķis, kas ir vecāks par sešiem mēnešiem, var brīvi uzturēties ārpus tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošās teritorijas, ja kaķis ir sterilizēts.

Šobrīd trīs kaķi – divi runči un kaķene, pēc atkopšanās no gūtajām traumām un infekcijām tiks sterilizēti, attārpoti, vakcinēti un tiem sāktas meklēt jaunas mājas.

Lai kļūtu par īpašnieku kādam no šiem kaķiem, aicinām sazināties ar Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieci Egiju Cekulu, zvanot darba laikā uz tālruņa numuru: 26157117.

Egija Cekula

Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšniece