2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Par ziedojumiem Ukrainas iedzīvotājiem

Smiltenes novada pašvaldība izsaka pateicību visiem novada iedzīvotājiem un viņu tuviniekiem, kas ir gatavi atbalstīt līdzcilvēkus Ukrainā, sniedzot dažāda veida palīdzību.

Esam saņēmuši lūgumu atvieglot dažādu Ukrainas institūciju darbu un nodrošināt tikai tādu palīdzības sniegšanu, kāda viņiem ir akūti nepieciešama. Uz doto brīdi ir saziedots pietiekoši liels apjoms nepieciešamo preču, un šāda veida humanitāro ziedojumu organizēšanu pašvaldībās, atbildīgie dienesti lūdz apturēt. Ziņas par nepieciešamo humāno un cita veida palīdzību, tai skaitā no krīzes skartajām teritorijām tiek saņemtas, brīdī, kad būs nepieciešamība iesaistīt iedzīvotājus atbalsta sniegšanā, nekavējoties informēsim novada sabiedrību.  

Šobrīd tiek aicināts ziedot naudas resursus, jo šāda veida atbalstu varam sniegt nekavējoties, aicinām izmantot organizāciju izveidotās ziedojumu vākšanas platformas, kur saziedotie resursi tiek organizēti akūto preču iegādei un centralizētai nogādāšanai Ukrainā.

Smiltenes novada pašvaldība un citi iesaistītie dienesti aicina iedzīvotājus iepriekš sazināties ar oficiālajām ziedojumu vākšanas organizācijām, nevest pašiem pēc savas iniciatīvas ziedojumus uz robežām. Robežpunktos ir liela transportlīdzekļu plūsma un jebkāda veida privātā transporta plūsmas kavē palīdzības nogādāšanu Ukrainā un Ukrainas iedzīvotāju nokļūšanu drošībā.

Linda Beitika,

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja