2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā augustā

 

ESF projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā ” (Nr.9.2.4.2/16/I/052) aktivitātes augusta  mēnesī Smiltenes novadā

1.Bezmaksas nūjošanas nodarbības nūjošanas instruktora vadībā

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas nūjošanas  nodarbībām.   Nūjošanas pozitīvie efekti samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā; īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei; paātrina sirdsdarbību vismaz par 10-15 sitieniem minūtē, kas nodrošina sirds muskuļa izturības palielināšanos; mazina stresu, palīdz kā saslimšanu profilakse.

Nūjošanas nodarbības vadīs  instruktore Vineta Veismane. Tiem, kam vēl nav savas nūjas, tiek nodrošināta iespēja tās saņemt. 

Nodarbību norises vietas un laiks:

  • otrdienās3,10.,17.,24.,31. augustā Satikšanās ar nūjošanas instruktori plkst.19.00 pie “Pilskalna sarga”  Drandu ielas galā,  Smiltenē.

Pieteikšanās: zvanot pirms nodarbības  nūjošanas instruktorei  uz tel. 26525276 Vinetai Veismanei, vai rakstot Whatsapp.

  1. Vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā

Vingrot aicināti iedzīvotāji visās vecuma grupās, izvēloties savam sagatavotības līmenim atbilstošu nodarbības intensitāti. Nodarbības paredzētas, lai uzlabotu fizisko formu, veicinātu vielmaiņu, mazinātu tauku daudzumu, tonizētu ķermeņa muskulatūru, stiprinātu muskuļus, saites un locītavas. Bezmaksas vingrošanas nodarbības vadīs  fizioterapeite Baiba Gutāne. Nodarbību norises vietas un laiks: 

–  ceturtdienās 5.,12.,19.,26. augustā, no plkst.19.00 – 20.00, Sporta kompleksa “Teperis” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads,

ŠOBRĪD PĀRTRAUKTAS Bezmaksas vingrošanas nodarbības PALSMANĒ!

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot darba laikā uz tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

  1. Jogas nodarbības

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām. Jogas nodarbību mērķis – ir apgūt prasmes saglabāt veselību un spēkus, harmoniski mijiedarboties ar iekšējo un ārējo pasauli, pielietot šīs prasmes ikdienā. Nodarbībās tiks apgūtas jogas pamata pozas, elpošanas vingrinājumi. Tiks apgūti fizisku vingrinājumu kompleksi (locītavu, mugurkaula, gremošanas sistēmai), elpošanas prakses, kas palielina enerģiju, stresa mazināšanas tehnikas.

Nodarbības vadīs  pasniedzēja Dana  Langenfelda.  Nodarbību norises vietas un laiks:

–  pirmdienās  – 2.,9.,16.,23.,30. augustā, no plkst.19.00 – 20.30, Sporta kompleksa “Teperis ” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads,

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot  darba laikā pa tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

  1. Crossfit nodarbības

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas Crossfit nodarbībām, kas tiek organizētas ar mērķi veicināt vispārējo fizisko un emocionālo veselību un veicināt ieradumu regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Regulāri apmeklējot šādas vingrošanas nodarbības iespējams uzlabot ne tikai savu fizisko pašsajūtu, bet arī mazināt stresu un garīgo izdegšanu. Nodarbības paredzētas visai ģimenei, ikvienam, kas vēlas iesaistīties vidējas slodzes fiziskās aktivitātēs, attīstīt kustību motoriku un stiprināt sirds un asinsvadu veselību.

Nodarbības vadīs  sertificēta fitnesa trenere Dace Dzilna.  Nodarbību norises vietas un laiks:

–  sestdienās  – 14.,21.,28. augustā, no plkst.10.00 – 11.00, Sporta kompleksa “Teperis ” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads.

Pieteikšanās: sūtot pieteikumu lietotnē WhatsApp +37122028156 , norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

Informāciju sagatavoja

Vita Grigule

projektu vadītāja

Attīstības un plānošanas nodaļa