2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā jūlijā

 

ESF projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā ” (Nr.9.2.4.2/16/I/052)   aktivitātes jūlija  mēnesī Smiltenes novadā

1.Bezmaksas nūjošanas nodarbības nūjošanas instruktora vadībā

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas nūjošanas  nodarbībām   Nūjošanas pozitīvie efekti samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā; īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei; paātrina sirdsdarbību vismaz par 10-15 sitieniem minūtē, kas nodrošina sirds muskuļa izturības palielināšanos; mazina stresu, palīdz kā saslimšanu profilakse.

Nūjošanas nodarbības vadīs  instruktore Vineta Veismane. Tiem, kam vēl nav savas nūjas, tiks nodrošināta iespēja saņemt nūjas.

Nodarbību norises vietas un laiks:

  • otrdienās,13.,20.,27. jūlijā, Satikšanās ar nūjošanas instruktori plkst.19.00 pie ” Pilskalna sarga ”  Drandu ielas galā,  Smiltenē.

Pieteikšanās: zvanot pirms nodarbības  nūjošanas instruktorei  uz tel. 26525276 Vinetai Veismanei, vai rakstot Whatsapp.

2.Bezmaksas vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā

Vingrot aicināti iedzīvotāji visās vecuma grupās, izvēloties savam sagatavotības līmenim atbilstošu nodarbības intensitāti. Nodarbības paredzētas, lai uzlabotu fizisko formu, veicinātu vielmaiņu, mazinātu tauku daudzumu, tonizētu ķermeņa muskulatūru, stiprinātu muskuļus, saites un locītavas. Bezmaksas vingrošanas nodarbības vadīs  fizioterapeite Baiba Gutāne . Nodarbību norises vieta un laiks:

–  otrdienās, 6.,13.,20.,27. jūlijā, no plkst. 18.00 – 19.00,  Palsmanes estrādē, Palsmanes kultūras nams, Palsmanes pagasts, Smiltenes novads,

–  ceturtdienās, 1.,8.,15.,22.,29. jūlijā, no plkst.19.00 – 20.00, Sporta kompleksa “Teperis” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads,

Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot darba laikā uz tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

3..Bezmaksas jogas nodarbības

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām. Jogas nodarbību mērķis – ir apgūt prasmes saglabāt veselību un spēkus, harmoniski mijiedarboties ar iekšējo un ārējo pasauli, pielietot šīs prasmes ikdienā. Nodarbībās tiks apgūtas jogas pamata pozas, elpošanas vingrinājumi. Tiks apgūti fizisku vingrinājumu kompleksi (locītavu, mugurkaula, gremošanas sistēmai), elpošanas prakses, kas palielina enerģiju, stresa mazināšanas tehnikas.

Nodarbības vadīs  pasniedzēja Dana  Langenfelda. Nodarbību norises vietas un laiks:

–  pirmdienās  – 5.,12.,19.,26. jūlijā, no plkst.19.00 – 20.30, Sporta kompleksa “Teperis ” stadions, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads, Pieteikšanās: sūtot SMS vai zvanot  darba laikā pa tālr. 28680831 ,norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS un jāgaida apstiprinājums.

Zumbas nodarbības Smiltenē un Grundzālē

Aicinām apmeklēt zumbas nodarbības Smiltenē un Grundzālē. Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus, zumbas nodarbības notiks ārā. Zumbas nodarbību mērķis ir uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu un aicināt iedzīvotājus piedalīties fiziskajās aktivitātēs.

Nodarbības notiks :

  • Trešdienās 7.,14.,21. un 28.jūlijā plkst. 19:00 sporta un atpūtas kompleksa “Teperis” stadionā, Kalnamuiža, Smiltenes pagasts;
  • 1.jūlijā plkst. 19:00 Grundzāles estrādē, Tilta iela 5, Grundzāle.

Iepriekšējā pieteikšanās nodarbībai ir obligāta, zvanot vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp trenerei Sandrai Taubei uz tālr.: 29605543.

 

Informāciju sagatavoja

Zelma Mičule

 Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja