2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai” aktivitātes Smiltenes novadā oktobrī

Arī ārkārtas situācijas laikā, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus, aicinām iedzīvotājus būt sportiski aktīviem un pavadīt laiku sportojot – sev drošā vidē – svaigā gaisā vai iekštelpās, jo regulāras fiziskas aktivitātes ir labas veselības un pašsajūtas priekšnoteikums jebkurā vecumā. Iedzīvotāji aicināti sportot individuāli, nepulcējoties vai arī izvērtējot savu veselības stāvokli, piedalīties kādā no  projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai” ietvaros organizētām aktivitātēm.

Bezmaksas nūjošanas nodarbības nūjošanas instruktora vadībā

Novada  iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas nūjošanas  nodarbībām.   Nūjošanas pozitīvie efekti samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā; īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei; paātrina sirdsdarbību vismaz par 10-15 sitieniem minūtē, kas nodrošina sirds muskuļa izturības palielināšanos; mazina stresu, palīdz kā saslimšanu profilakse.

Nūjošanas nodarbības vadīs  instruktore Vineta Veismane. Tiem, kam vēl nav savas nūjas, tiek nodrošināta iespēja tās saņemt. 

Nodarbību norises vietas un laiks otrdienās. Satikšanās ar nūjošanas instruktori plkst.19.00 pie “Pilskalna sarga”  Drandu ielas galā,  Smiltenē.

Pieteikšanās: zvanot pirms nodarbības  nūjošanas instruktorei  uz tel. 26525276 Vinetai Veismanei, vai rakstot Whatsapp.

 

 CROSSFIT vingrošanas nodarbības

  Nodarbības paredzētas funkcionālo un augstas intensitātes sporta treniņu piekritējiem gan ar, gan bez pieredzes. Regulāri apmeklējot šādas vingrošanas nodarbībās iespējams uzlabot ne tikai savu fizisko pašsajūtu, bet arī mazināt stresu un garīgo izdegšanu. Nodarbības paredzētas visai ģimenei, ikvienam, kas vēlas iesaistīties vidējas slodzes fiziskās aktivitātēs, attīstīt kustību motoriku un stiprināt sirds un asinsvadu veselību.

Nodarbības notiek sestdienās  plkst.10:00 Smiltenes stadionā, Kalnamuižā, Smiltenes pagastā.

Iepriekšēja pieteikšanās pie treneres Daces Dzilnas (lietotnē WhatsApp +37122028156) ir obligāta.

Nodarbības notiek epidemioloģiski drošā vidē (tikai pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas ar sadarbspējas sertifikātiem). Treniņgrupā vienlaikus var piedalīties ne vairāk kā 20 personas.

 

ZUMBAS nodarbības Smiltenē un Grundzālē

 

Zumbas nodarbības notiek Smiltenē un Grundzālē. To mērķis ir uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu un aicināt iedzīvotājus piedalīties fiziskajās aktivitātēs.

 Nodarbības notiek svētdienās:

  • 10.00 Smiltenes sporta skolas lielajā zālē;
  • 12:00 Grundzāles pagasta kultūras namā.

Iepriekšējā pieteikšanās nodarbībām ir obligāta, zvanot vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp

trenerei Sandrai Taubei uz tālr.: 29605543.

Nodarbības notiek epidemioloģiski drošā vidē (tikai pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas ar sadarbspējas sertifikātiem). Treniņgrupā vienlaikus var piedalīties ne vairāk kā 20 personas.

 

VINGROŠANAS nodarbības fizioterapeita vadībā (tiešsaites platformā “ZOOM”)

Vingrot aicināti iedzīvotāji visās vecuma grupās, izvēloties savam sagatavotības līmenim atbilstošu nodarbības intensitāti. Nodarbības paredzētas, lai uzlabotu fizisko formu, veicinātu vielmaiņu, mazinātu tauku daudzumu, tonizētu ķermeņa muskulatūru, stiprinātu muskuļus, saites un locītavas. Vingrošanas nodarbības vada  fizioterapeite Baiba Gutāne.

Vingrošanas nodarbības fizioterapeita vadībā notiek otrdienās un ceturtdienās plkst.18.00 – 19.00 izmantojot tiešsaistes platformu “ZOOM”.

Piekļuves saite vingrošanas nodarbībām tiek publicēta Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv/ sadaļā Kalendārs.

 

Lai piedalītos nodarbībā:  

  • pieslēdzaties no datora vai kādas citas viedierīces Zoom  tiešsaistes platformai, lietotājvārda ailē ierakstot pilnu savu vārdu un uzvārdu. Pirms nodarbības / vai nodarbības laikā lūgums reģistrēties sadaļā Čats;
  • Izvēlieties sev ērtāko telpu vingrojumu veikšanai, lai iespējams veikt brīvas un netraucētas kustības;
  • Novietojiet viedierīci tā, lai viegli redzēt fizioterapeita norādījumus;
  • Lūgums video kameru turēt ieslēgtu visas nodarbības laikā.

 

 JOGAS nodarbības (tiešsaites platformā “ZOOM”)

Jogas nodarbību mērķis ir apgūt prasmes saglabāt veselību un spēkus, harmoniski mijiedarboties ar iekšējo un ārējo pasauli, pielietot šīs prasmes ikdienā. Nodarbībās tiek apgūtas jogas pamata pozas, elpošanas vingrinājumi, kā arī fizisku vingrinājumu kompleksi (locītavu, mugurkaula, gremošanas sistēmai), elpošanas prakses, kas palielina enerģiju, stresa mazināšanas tehnikas. Nodarbības vada  pasniedzēja Dana  Langenfelda.

Jogas nodarbības notiek pirmdienās plkst. 18.00 – 19.30 izmantojot tiešsaistes platformu “ZOOM”.

Piekļuves saite vingrošanas nodarbībām tiek publicēta Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv/ sadaļā Kalendārs.

 

Lai piedalītos nodarbībā:  

  • pieslēdzaties no datora vai kādas citas viedierīces Zoom  tiešsaistes platformai, lietotājvārda ailē ierakstot pilnu savu vārdu un uzvārdu. Pirms nodarbības / vai nodarbības laikā lūgums reģistrēties sadaļā Čats;
  • Izvēlieties sev ērtāko telpu vingrojumu veikšanai, lai iespējams veikt brīvas un netraucētas kustības;
  • Novietojiet viedierīci tā, lai viegli redzēt pasniedzēja norādījumus;
  • Lūgums video kameru turēt ieslēgtu visas nodarbības laikā.

 

PELDĒŠANAS un PIRTS nodarbības SENIORIEM

Vecāki cilvēki, apmeklējot peldēšanas nodarbības un pirts procedūras, var izkustināt savu ķermeni, izstiepties un saglabāt lokanību, izveicību un dzīvesprieku. Abi pasākumi mazina noguruma pazīmes, uzlabo dzīves kvalitāti, kā arī fiziskās aktivitātes veicina vispārējo veselības uzlabošanos (it sevišķi sirds un asinsvadu veselību), pagarina mūža ilgumu.

Par nodarbību norises datumiem, lūgums sekot līdzi Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv. Baseina apmeklējuma dienās, pulcēšanās un  izbraukšana   ar autobusu uz Priekuļiem plkst. 10.00 no Smiltenes Baznīcas laukuma.

Piedalīties aicināti seniori ar sadarbspējīgu sertifikātu, ievērojot visus valstī noteiktos noteikumus un ierobežojumus.

Iepriekšēja pieteikšanās pie  Smiltenes novada pašvaldības sociālā dienesta darbinieces Anitas Šteinbergas zvanot  darba laikā pa tālr. 28680831, norādot: VĀRDS, UZVĀRDS, VIETA, LAIKS.

 

CIGUN nodarbības APĒ

 

Nodarbības notiek ceturdienās, plkst. 11:00-12:00.

Nodarbības vada Irēna Meistere. Vairāk informācijas par nodarbību norises vietu un pieteikšanos, zvanot pa tālruni 29406867(Indra) vai arī sekojot jaunākajai informācijai Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv.

 

JOGAS nodarbības APĒ

 

Nodarbības notiek trešdienās, plkst. 18:00-19:30

Nodarbības vada Inguna Baranovska. Vairāk informācijas par nodarbību norises vietu un pieteikšanos, zvanot pa tālruni 29406867(Indra) vai arī sekojot jaunākajai informācijai Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv.

 


Nodarbības tiek īstenotas projektu “Vietējās sabiedrības veselības veicināšanas pasākumi Raunas un Drustu pagastos” (9.2.4.2/16/I/043); ”Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (9.2.4.2/16/I/052) un “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Apes pilsētā, Apes, Gaujienas, Trapenes un Virešu pagastos” (9.2.4.2/16/I/057) ietvaros.

 

Visas nodarbības ir bezmaksas un tajās var piedalīties ikviens Smiltenes novada iedzīvotājs, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus.

Lūdzam sekot līdzi turpmākajiem plānotajiem pasākumiem, to norises laikiem un jaunākajai informācijai Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā https://smiltenesnovads.lv.

 

Sagatavoja:

Attīstības un plānošanas nodaļa

Smiltenes novada pašvaldība