2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pašvaldība skaidro Smiltenes pilsētas centra bruģa drupšanas iemeslus un risinājumus

PAPILDINĀTS 20.04.2022.:

Kā iepriekš tika informēts, 14. aprīlī Smiltenes pilsētas centrā tika veikta jaunieklātā bruģa kvalitātes novērtējums. Apsekošanas laikā tika secināts, ka nezināmu iemeslu dēļ daļai bruģa segumam virskārtā izveidojušies izdrupumi. Līdzīga situācija novērota stāvlaukuma bruģējumam Dakteru ielā. Būvdarbu veicējs SIA “8 CBR” informē, ka betona bruģa izgatavotājs SIA “Salenieku Bloks” ir informēts par radušos situāciju un atzīst pieļauto kļūdu izgatavošanas procesā. Nekvalitatīvā seguma nomaiņa tiks veikta garantijas uzturēšanas ietvaros par uzņēmēja līdzekļiem.


Smiltenes novada pašvaldība ir vairākkārt saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par jaunieklātā bruģa drupšanu Smiltenes pilsētas centrā. Šodien, 14. aprīlī, tika veikta apsekošana, lai konstatētu bojājumu apmērus, skaidrotu drupšanas potenciālos iemeslus un lemtu par tālāku rīcību problēmas risināšanā.

Apsekošanā piedalījās Smiltenes novada pašvaldības Saimnieciskās nodaļas vadītājs Ingars Veismanis un būvinženieris Andris Jaunpetrovičs, uzņēmuma “Brikers Latvija” ražošanas vadītājs Ints Narovskis un SIA “8CBR” projektu vadītājs Aldis Šaicāns.

Smiltenes pilsētas centra pārbūves projekta “Baznīcas laukuma posmā no Marijas ielas līdz Daugavas ielai un Daugavas iela posmā no Baznīcas laukuma līdz Abulas ielai pārbūve” ietvaros būvnieks – uzņēmums SIA “8CBR” – ir veicis bruģa ieklāšanas darbus, kam materiālus izgatavojis uzņēmums “Brikers Latvija”. Šajā pavasarī novērota pastiprināta bruģa drupšana, īpaši, gājēju ietves daļā. Apsekošanas laikā tika secināts, ka visnopietnākie bojājumi vērojami Baznīcas laukumā, posmā no Kalna līdz Marijas ielai.

“Brikers Latvija” ražošanas vadītājs I. Narovskis atzina, ka bruģa drupšana ir uzņēmuma atbildībā. Lai gan ražošanas process, kā arī saražotās preces kvalitāte, tiek rūpīgi uzraudzīta, šoreiz, jāsecina, radies ražošanas brāķis. Iemesli tam varot būt dažādi, un tie tiks skaidroti.

Uzņēmums ir apņēmies veikt bojātā bruģa seguma nomaiņu par saviem līdzekļiem pēc iespējas ātrāk. Apsekošanas noslēgumā būvnieks un bruģa izgatavotājs lēma turpināt detalizētākas sarunas, lai vienotos par nomaināmā bruģa apjomu, nomaiņas veidu un darba izpildes termiņiem. Detalizētāka informācija būs pieejama nākamās nedēļas laikā pašvaldības interneta vietnē www.smiltenesnovads.lv. Lūdzam sekot informācijai!

 

Madara Mūrniece

Zīmolvedības un mārketinga speciāliste