2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pavadītas Smiltenes Radošās piektdienas

Smiltenes Radošās piektdienas

 

2022.gada vasaras brīvlaiks Smiltenē noteikti bija daudz savādāks daudziem bērniem un jauniešiem.

Viņiem bija Smiltenē nebijusi iespēja piedalīties interesantās meistardarbnīcās, ko vadīja Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki, rakstnieki un horeogrāfi.

Šāda iespēja bija, pateicoties saņemtajam finansiālajam atbalstam no Valsts Kultūrkapitāla fonda, AS “Latvijas Valsts meži”, Vidzemes plānošanas reģiona un Smiltenes novada pašvaldības.

Smiltenes novada kultūras pārvalde sadarbībā ar Smiltenes kultūras centru un Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļu īstenoja projektu “Smiltenes Radošās piektdienas”.

Četrās piektdienās jūlijā un augustā Smiltenes Kultūras centra ēku un teritoriju piepildīja pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu un jauniešu darbošanās. Kopā meistardarbnīcās iesaistījās ap 90 dalībniekiem.

Ilustrācijas meistardarbnīcā kopā ar mākslinieci Rūtu Briedi dalībnieki varēja iesaistīties Kaiju karalienes noslēpuma izzināšanā un paši izgatavot savu kaiju. Noslēguma tapa izstāde ar pašu radītajiem darbiņiem.

Literārajā meistardarbnīcā dalībnieki rakstnieces Luīzes Pastores vadībā devās aizraujošā detektīvpiedzīvojumā un paši radīja savu detektīvgrāmatu.

Zero Waste rotaļlietu darbnīcā dalībnieki mākslinieces Māras Uzuliņas vadībā uzzināja, kā radoši izmantot materiālus, ko mēs bieži izmetam un radīt pašiem savas rotaļlietas, vēlāk – arī izstāstīt savu stāstu.

Laikmetīgās dejas vai kustību situāciju meistarklasē jauniešiem kopā ar horeogrāfiem Elīnu un Rūdolfu Gediņiem bija izaicinājums pārbaudīt sava ķermeņa spēju pielāgoties neparedzētu apstākļu izmaiņām, kas prasīja spēku, izturību, veiklību, asprātību. Viņi iepazina vingrinājumus, kas spēj padarīt ķermeni gudrāku, ilgtspējīgāku un piemērotāku dinamiskai dzīvei.

Visas nodarbības dalībniekiem, viņu vecākiem un vecvecākiem piedāvāja jaunas zināšanas par mākslu un literatūru, pašiem par sevi. Tās mācīja atraisīties, uzdrīkstēties, darboties individuāli un kopā.

Paldies nodarbību vadītājiem un Smiltenes Kultūras centra, un Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas un Kultūras un tūrisma pārvaldes darbiniekiem par aizrautīgu līdzdarbošanos projekta īstenošanā!

Uz tikšanos radošās aktivitātēs Smiltenē 2023. gadā!

Projektu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, AS “Latvijas Valsts meži”, Valsts Kultūrkapitāla fonds,  Smiltenes Kultūras centrs, Smiltenes novada Bibliotēka un Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvalde.

Informāciju sagatavoja:
Velga Mālkalne, projekta koordinatore,
Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes
vadītāja