2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Peldēšanas un pirts nodarbības Smiltenes novada iedzīvotājiem

Tiek atsāktas peldēšanas pirts nodarbības Smiltenes novada iedzīvotājiem.  Nodarbības notiek tikai un vienīgi “Zaļajā režīmā”, kas nozīmē, ka apmeklējot nodarbību, obligāti jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. Apmeklējot nodarbības, lūdzam ievērot visus epidemioloģiskos noteikumus (lietojiet dezinfekcijas līdzekļus, ievērojiet 2 m distanci, lietojiet sejas maskas līdz nodarbības norises vietai u.t.t.)

Ar 21.11.2021.  tiek atsāktas bezmaksas peldēšanas un pirts apmeklēšanas nodarbības senioriem Priekuļu peldbaseinā “Rifs”. Braucieniem uz baseinu var pieteikties Smiltenes novada iedzīvotāji no 54 gadu vecuma.

Vecāki cilvēki, apmeklējot peldēšanas nodarbības un pirts procedūras, var izkustināt savu ķermeni, izstiepties un saglabāt lokanību, izveicību un dzīvesprieku. Abi pasākumi mazina noguruma pazīmes, uzlabo dzīves kvalitāti, kā arī fiziskās aktivitātes veicina vispārējo veselības uzlabošanos (it sevišķi sirds un asinsvadu veselību), pagarina mūža ilgumu.

Baseina apmeklējumam vietu skaits ir ierobežots un iepriekšējs pieraksts obligāts. Pieteikšanās pie Sociālā dienesta darbinieces Anitas Šteinbergas pa tālruni 28680831.

Plānotie datumi peldēšanas un pirts apmeklēšanas nodarbībām senioriem: 21., 28. novembris un 1., 5., 12., 19. decembris.

  • Aktivitātes norises dienā pulcēšanās un izbraukšana no Baznīcas laukuma Smiltenē, plkst.10.00.
  • Apmeklējot baseinu jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam;
  • Peldbaseina apmeklētājiem jālieto sejas maskas līdz ģērbtuvēm un jāievēro 2 m distance.

Ar iedzīvotājiem, kuri bija pieteikušies uz atceltajiem baseina apmeklējumiem 3. un 14.novembrī, sazināsimies personīgi un vienosimies par dalību 2022. gada janvārī organizētajās nodarbībās.

Visas nodarbības tiek īstenotas darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros, realizējot projektus:

„Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā (9.2.4.2/16/I/052)”. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem un tiek īstenots līdz 01.09.2023. Kopējais finansējums 253592,00 EUR.

Informāciju sagatavoja

Smiltenes novada pašvaldības 

Attīstības un plānošanas nodaļa