2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Piedalies mācībās “Stratēģiska pieeja MT NVO darbībai”

Lai veicinātu nevalstiskās organizācijas (NVO) domāt stratēģiski un plānveidīgi ne tikai tuvākajos mēnešos, bet arī turpmākajos gados, Valmieras novada fonds (VNF) rīko apmācību ciklu “Stratēģiska pieeja MT NVO darbībai” mazākumtautību (MT) NVO un tām NVO, kas strādā ar MT aktualitātēm. Apmācību laikā tiks īstenota savas NVO cilvēkresursu – darbinieku un brīvprātīgo – analīze, plānota nākamo gadu stratēģija un tai atbilstošas aktivitātes, kuras varēs īstenot ar VNF un Kultūras ministrijas atbalstu.

 

Lai arī cittautiešu NVO (baltkrievu, ebreju, igauņu, krievu, lietuviešu, lībiešu, poļu, romu, ukraiņu, vāciešu un citu tautību), kā arī NVO, kas strādā ar citām tautībām, plānotu efektīgāku savas organizācijas darbību ilgtermiņā, VNF aicina piedalīties apmācību ciklā “Stratēģiska pieeja MT NVO darbībai”, kas sevī ietver trīs Zoom apmācības:

 

1.posms 13.11.2020   

(piektdiena)

·  Kas ir laba un mūsdienīga organizācija.

·  NVO cilvēkresursi, piesaiste un noturēšana, darbinieki un brīvprātīgie.

·  Organizācijas pašvērtējums, stratēģiski nozīmīgos organizācijas darbības aspektos.

·  Manas NVO situācijas un kapacitātes analīze.

·  Mērķis nākamajiem gadiem.

 

2.posms 17.11.2020 (otrdiena) · Organizācijas stratēģija nākamajam gadam. Prioritāšu noteikšana.

·  Komandas uzbūve, darbs un dinamika.

·  Organizācijas kultūra izciliem komandas sasniegumiem.

·  Ieinteresētās puses

·  Mērķu un rādītāju formulēšana organizācijas stratēģijai.

3.posms 24.11.2020

(otrdiena)

·  Ideju formēšana un prezentēšana saskaņā ar finansiālā atbalstītāja kritērijiem.

·  Brīvprātīgo iesaistes un komunikācijas plāna prezentēšana.

 

Lai savas Biedrības un nodibinājuma stratēģijas ietvaros NVO būtu iespējams īstenot aktivitātes, kas būtiski atbalsta organizācijas attīstību jau šogad, īpaši sarežģītajos pulcēšanās ierobežojošos apstākļos – Valmieras novada fonds ar Kultūras ministrijas atbalstu nodrošinās līdz 800 eiro lielu atbalstu katrai idejai vēl šajā gadā. Nevalstiskās organizācijas attīstīs idejas, kas atbilst noteiktiem uzdevumiem un jomām:

 

  • NVO materiāltehniskās bāzes papildināšana, iesaistot vismaz 10 brīvprātīgos;
  • Materiālu vai izdevumu izstrāde par savas tautības vēsturi Latvijā, kultūru un tradīcijām, iesaistot vismaz 10 brīvprātīgos;
  • Vietēja līmeņa pasākumu organizēšana, iesaistot vismaz 10 brīvprātīgos;
  • MT NVO biedru aptaujas un aktivitātes turpmākās darbības plānošanai, stratēģiju izstrādes nodrošināšanai.

 

Mācības vadīs Rasma Pīpiķe – personīgās motivācijas un organizāciju attīstības speciāliste ar pieredzi praktiskajā lobēšanā un sabiedrības līdzdalības procesu organizēšanā. Ilggadēja pieredze darbā ar cilvēkiem un to untumiem un pēdējos trīs gados ar dažādības vadību organizācijās. Dažādības vadība palīdz ikvienam ieraudzīt talantus un sniegt no sevis labāko, ja apstākļi ir atbalstoši. Lektore pēc pasākumiem nodrošinās bezmaksas konsultācijas par organizāciju attīstību un stratēģiju attīstību sešu mēnešu garumā.

 

NVO pārstāvji un brīvprātīgie tiek aicināti piedalīties mācībās š.g. 13. novembrī, 17. novembrī un 24. novembrī no plkst.10:00 līdz 12:00 Zoom platformā. Aicinām no vienas organizācijas piedalītos vismaz 2 dalībniekus, jo tas palīdz organizācijām daudz efektīvāk ieviest plānotās izmaiņas un uzlabojumus. Dalībnieki aicināti pieteikties elektroniski līdz 12. novembrim plkst.17.00, aizpildot anketu ŠEITej.uz/MTNVO2020. 12. novembra vakarā reģistrētie dalībnieki saņems Zoom tiešsaistes saiti. Jautājumu gadījumā sazinieties, rakstot e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 20 258 200 (Gundega).

 

Lai gan Vidzemē cittautiešu ir tikai nedaudz vairāk par desmito daļu, tā tomēr ir būtiska daļa no visiem Vidzemes un Latvijas iedzīvotājiem. Pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam, iespējams gūt atbalstu mazākumtautību ideju un iniciatīvu īstenošanai Vidzemē vēl šajā gadā.

 

Papildu informācija:

Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Aktīvo iedzīvotāju fonda Vidzemes reģiona konsultante